Deze Ford Mustang heeft 900 pk

Met tuners als Roush en Shelby zijn we wel wat gewend qua krachtige Mustangs, maar dit is de overtreffende trap: Ford toont de Mustang Lithium met 900 pk. Niet bijzonder genoeg? Hij is ook nog eens volledig elektrisch.

Mustang Lithium

Ford plant voor 2020 zijn eerste elektrische auto op de markt te brengen: een SUV die is gebaseerd op de Mustang, en die vooralsnog alleen als 'Mach 1' door het leven gaat. Als voorproefje hierop hebben de Amerikanen een huidige Mustang onder stroom gezet, in samenwerking met Webasto. De show car heet Mustang Lithium, en hij debuteert op de SEMA (Specialty Equipment Market Association), die gisteren in Las Vegas van start ging.

De Mustang Lithium draait op een 800 volt-systeem van Webasto, en dient als testplatform voor in de toekomst in te zetten batterijtechnologieën. Hij levert 900 pk en 1.400 Nm aan direct beschikbaar koppel. Wat vooral bijzonder is aan deze auto is dat er een handgeschakelde zesbak in zit, iets dat ongebruikelijk is in elektrische auto's. De Mustang heeft vier rijmodi: Valet, Sport, Track en Beast. Niet dat u daar veel aan hebt, het is een one-off beursauto.

Ondanks het ontbreken van praktisch nut voor de consument ziet het ding er wel goed uit: hij ligt 25 mm lager dan een standaard Mustang en heeft gesmede 20 inch wielen. Daarnaast springen de side splitters en diffuser direct in het oog, alsook de motorkap met doorzichtige polycarbonaat panelen. Het is overigens niet de eerste Mustang die onder stroom wordt gezet, die eer valt deze restomod ten deel.