Vergeleken met Volkswagen is Apple echt nergens

De adviesboeren van PWC zochten uit welke bedrijven het meest uitgeven aan Research & Development (R&D). Dieselgate of niet, Volkswagen geeft sneller geld uit dan Mammon kan tellen.

Zullen we de vraag direct maar beantwoorden? Niemand geeft meer aan R&D uit dan VW. Niet Google, Apple, Samsung, Microsoft, Toyota of welk bedrijf ook. En dat is best awesome, want een maker van het mooiste technische product - Das Auto, Gods goedertierenheid op wielen, emancipator van de massa, aanrijder der babyboomer - kiepert al jaren meer R&D-geld in uitstootmanipulerende software verbetering van hun producten dan Charlie Sheen in zijn cokeverslaving

VW is al sinds 2012 koning op het gebied van R&D-uitgaven. Met 15,3 miljard dollar laat het de nummers twee en drie in de auto-industrie ook ver achter zich. Toyota volgt op afstand met $9,2 miljard en Daimler komt op de derde plaats met $7,6 miljard.

Feminazii zien natuurlijk een spelletje penismeten in deze uitgavencompetitie. In de eerste plaats mag ons dat niet verbazen, want feminazii vinden een man die ademt al een belediging en een schending van hun mensenrechten. In de tweede plaats zeggen de uitgaven aan R&D enorm veel. Niet alleen over de financiële gezondheid van een bedrijf, maar ook over de toekomstbestendigheid.

De huidige uitgavenrace binnen de autowereld gaat voor een groot deel over zelfrijdende auto's. Auto's zonder menselijke bestuurder zijn de toekomst, zoals het Twentse gezegd al voorspelde: 'Wee'j wat't blif? Meah windjacks as vuhgif'. Dat weten automakers ook - en ze weten dat de beste zelfrijdende auto uit het bedrijf rolt dat het meest uitgeeft aan R&D. Dus Apple met zijn zes miljard dollar is nergens - niet vergeleken met Volkswagen.