Lewis Hamilton pleit voor onmiddellijke wapenstilstand in Gaza 

Sir Lewis heeft zich via Instagram uitgesproken tegen het slepende conflict tussen Israel en Hamas. De gedoodverfde Mercedes-kopman pleit ervoor de wapens neer te leggen zodat Gaza zich bezig kan gaan houden met de heilige maand Ramadan.

Lewis Hamilton pleit voor onmiddellijke wapenstilstand in Gaza 

Na twee races in het Midden-Oosten heeft Lewis Hamilton zich in de aanloop naar de Grand Prix van Australië laten verleiden tot spierballentaal tegen het slepende conflict tussen Israel en Hamas.

Sinds 7 oktober voeren de twee partijen een hevige strijd op de beruchte Gazastrook. Libanese groepering Hezbollah voegde zich later bij de strijd tegen de Israelische overheid. Vanuit Melbourne heeft Hamilton opgeroepen de gevechten voorgoed te staken.

Wapens neerleggen

Op Instagram sprak de zevenvoudig wereldkampioen zijn 36 miljoen volgers en de strijdende partijen in de Gazastrook toe. Sir Lewis pleit ervoor de wapens neer te leggen zodat de islamitische gemeenschap in vrede de heilige vastmaand Ramadan kan vieren:

"Ik stuur mijn liefde en steun naar alle mensen in Palestina die deze heilige tijd door moeten brengen terwijl ze tegenover gevaar, verlies en leed staan."

"In een maand die heilig is voor zovelen in de regio, moeten we blijven roepen om een permanente wapenstilstand en de teruggave van gijzelaars zodat families samen kunnen zijn en vrij kunnen zijn van de constante dreiging van vernietiging en geweld."

"Wapenstilstand nu."

Hamilton is de eerste prominente figuur binnen de Formule 1 die om aandacht vraagt voor het verwoestende conflict in het Midden-Oosten.

Vanwege het recent ingevoerde verbod op politieke statements tijdens raceweekenden houdt de rest zich liever wijselijk stil. Lewis zal voor zijn uitspraken gelukkig niet beboet worden, aangezien hij deze niet onder de vleugels van de FIA gedaan heeft.

Of er naar zijn mooie woorden geluisterd zal worden in Tel Aviv en Gaza valt echter nog te bezien.

Formule 1
  • NL Beeld / Abaca Press, NL Beeld / PA Images