Wolff diep teleurgesteld in prestaties Mercedes: 'Wil mezelf op de neus stompen'

Toto is teleurgesteld en woedend achtergebleven na het drama van Melbourne. Nog los van de dubbele DNF wijst de Oostenrijker naar het totale gebrek aan pace Down Under.

Wolff diep teleurgesteld met prestaties: 'Wil mezelf op de neus stompen'

Het raceweekend in Melbourne had bijna niet slechter kunnen gaan voor Mercedes. Het team had - met name aan de kant van Lewis Hamilton - de grootste moeite om een setup te vinden in de vrije trainingen en maakte zelfs aanpassingen die de auto slechter maakten.

Sir Lewis wist vervolgens Q3 niet te halen, terwijl George Russell bleef steken op P7. In de race werd het drama compleet met motorfalen voor Hamilton op ronde 15, en een bizarre crash voor Russell twee ronden voor de finish.

Gebrek aan snelheid

Mercedes-opperhoofd Toto Wolff hield zich na de race echter niet zo bezig met de tegenvallende resultaten op papier. De boomlange Oostenrijker had zich namelijk veel meer gestoord aan het gebrek aan snelheid tijdens de race. Het feit dat George Russell in de tweede stint totaal geen vuist kon maken tegenover Fernando Alonso's Aston Martin is volgens hem het meest pijnlijk:

"Er waren momenten in de race waarop we enorm veel snelheid misten. En er waren momenten tegen het eind toen we het oke deden. Nog steeds niet waar we willen zijn:

"Maar je kon in de tweede stint zien, Fernando op de medium, we konden totaal niet dichtbij komen. De rondetijden leken een seconde langzamer dan die van McLaren."

Hoop door Ferrari

De prestaties tijdens de race geven volgens Wolff aan dat Mercedes geen steek verder gekomen is ten opzichte van vorig jaar. Het liefst geeft hij zich dan ook een enorme stomp op zijn eigen neus voor die misser. Het feit dat Ferrari een 1-2 kon scoren geeft hem echter juist weer hoop. Het feit dat Max Verstappen met een remprobleem uitviel is hij kennelijk alweer vergeten:

"Dus we begonnen het seizoen duidelijk met het geloof dat deze auto beter was dan vorig jaar. Dan kijk je naar vorig jaar en kijk je naar deze jongens - Leclerc crashte en Sainz was vierde en werd toen gedegradeerd naar buiten de top tien vanwege een penalty. Nu zijn ze veertig seconden voor ons."

"Dus natuurlijk wil ik mezelf aan de ene kant een stomp op mijn neus geven. Maar aan de andere kant, het geeft ook aan dat wanneer je het goed voor elkaar krijgt, je alles best snel om kunt draaien en je gewoon moet blijven geloven. Maar op dit moment is het een heel, heel moeilijke tijd."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Proshots