Sir Lewis Hamilton loopt boos weg bij interview

Sir Lewis kon de vragen na de Grand Prix van Japan niet bepaald waarderen. Nadat een journalist hem aan de tand voelde over de prestaties van Ferrari stormde de Brit boos weg. 

Lewis Hamilton loopt boos weg bij interview

Het was een zware dag voor Lewis Hamilton op Suzuka. De zevenvoudig wereldkampioen startte als zevende, maar kwam uiteindelijk als negende over de finish.

Een poging tot een eenstopper met de harde band viel volledig in het water door tegenvallende racepace en bandenmanagement. Bovendien was teamgenoot George Russell zoveel sneller dat Lewis zelf suggereerde hem er voorbij te laten.

Pijnlijk interview

Na zo'n frustrerende middag was Hamilton uiteraard niet in opperbeste stemming. Dat kwam op een pijnlijke manier naar voren bij het post-race interview. Op de vraag hoe zijn race was antwoordde Lewis kort met 'Het was oké'.

Een tweede vraag of hij jaloers was op de racepace van zijn toekomstige werkgever Ferrari deed iets knappen bij de Brit. Met een snijdende 'Heb je nog betere vragen?' maakte hij een einde aan het interview.

Wen er maar aan

Gezien het feit dat vriend George slechts zevende werd had Lewis inderdaad weinig om trots op te zijn. Mercedes heeft na vier races schijnbaar nog geen idee waar het lek zit bij de 'radicaal anders' ontworpen W15.

Het lijkt er dan ook sterk op dat Hamilton dit soort interviews nog veel vaker zal moeten gaan voeren.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, NL Beeld / Action Press