Opgepast! Nederland doet mee met enorme Europese flitsmarathon

Je doet er goed aan de komende tijd wat meer op je snelheid te letten. Nederland doet namelijk opnieuw mee met een grootschalige flitsmarathon. Ook in België en Duitsland kun je zomaar op de bon geslingerd worden. 

Opgepast! Nederland doet mee met enorme Europese flitsmarathon

Bestuurders die graag stevig doorrijden krijgen het de komende tijd iets moeilijker. Op 15 april begint namelijk de traditionele Europese flitsmarathon van internationale politieorganisatie Roadpol.

Tot 21 april moedigt de organisatie de politimachten van 29 verschillende landen aan veel meer op snelheid te controleren. Uiteraard onder het mom van het vergroten van de verkeersveiligheid.

Speedweek

De naam van de actie lijkt echter geen link met veiligheid te suggereren. Roadpol noemt de flitsmarathon namelijk doodleuk de Speedweek. 'Staatskas-spekweek' klinkt immers niet zo flitsend.

Uiteraard wordt er niet alleen gecontroleerd op kantoortijden. Zowel diep in de nacht als vroeg in de ochtend kun je alsnog gepakt worden.

Doomsday

Volgens de overlevering is er binnen Speedweek één bepaalde dag die nog erger is dan de rest. Op 19 april wordt naar verluidt echt alles uit de kast getrokken om hardrijders te pakken. Je bent dus gewaarschuwd.

Na de 21ste is gelukkig alles weer bij het oude. Je moet je dus even een weekje weten te gedragen.

Nieuws
  • NL Beeld / Regiofotografie