We weten wat Top Gear gaat doen

Omwonenden zijn gewaarschuwd middels een officieel uitziende brief. Er gaan komende zaterdag dingen gebeuren in het centrum van Londen tussen acht en negen uur in de ochtend.

Een of meer van de 97 presentatoren gaan dingen doen op de Tower Bridge in het hart van Londen. Met een Ford Mustang! De Mustang gaat een heleboel rubber achterlaten rond de brug. Of zoals de BBC dat noemt: "'slides' on and around the bridge approach roads". De vraag is of dit nu ook donuts óp de brug betekent, maar soit. Geinig is wel deze beschrijving vroeger als typisch Engels understatement zou gelden. Nu echter lijkt het health and safety-itis. Brute dingen met een heerlijke auto doen wordt beschreven op dezelfde manier als wij kijken terwijl we een dode rat oppakken en respectvol begraven in de kliko flikkeren. 

En wat dacht u van de volgende steriele distantie? "Inevitably, in order to reach the required speed, there will be brief periods of loud engine noise. Much has been done to limit this as the vehicle will be routed as far away from residents as possible, and timings have been delayed to be as late as practically possible." Het geluid van de twintigste eeuw, hard en schaamteloos voortgebracht door de verbranding van grote hoeveelheden benzine...sorry, het spijt ons, nostra culpa voor de overlast, we zullen het nooit meer doen!

Als Autobahn dit op de Dam zou organiseren, zou het ongeveer zo gaan: "Als je beetje bloed en benzine door je aderen hebt stromen, kom je aanstaande zaterdag kijken naar een losgeslagen Ford Mustang midden in de hoofdstad. Wij regelen de drank. En bedank ons later maar voor het stremmen van de trams, want men, over geluidsoverlast gesproken. Tot later, we revven!"

Hieronder de brief van Top Gear:

Update - Matt LeBlanc en Ken Block kwamen Londen terroriseren met een moeilijk lawaaiige Mustang, tot ergernis van de minister van Financiën: