Helaas. Nieuwe Toyota GT86 zonder extra pk's

The Little Car That Could van Toyota heeft een verse voor- en achterkant gekregen. Maar of dat genoeg is om de GT86 eindelijk in uw top 10-lijstje met meest begeerlijke auto's te krijgen...

Autobahn <3 de GT86, want met deze coupé had Toyota eindelijk weer een wapen in handen dat het huisvaders-in-hybride-imago een klein beetje deed vergeten. Vrijwel alle recepten voor petroseksueel succes waren immers aanwezig. Achterwielaandrijving, een laag zwaartepunt, een handgeschakeld zesbakje en een luidkeelse boxermotor. Het is ontegenzeggelijk een fijne stuurmansmachine, maar jammer genoeg met een soms nijpend tekort aan vermogen. Want hoe goed je er een bocht ook mee kunt aansnijden, de 200 pk uit de 2.0-liter boxermotor houdt in dit format niet over.

Met de vandaag gepresenteerde facelift van de GT86, die over een week op de autoshow van New York staat, wordt dat pk-euveltje overigens niet opgelost, maar de Japanners hebben hem wel prima aangekleed met nieuwe koplampen, een grotere muil en een gewijzigde achterbumper. Het interieur werd bekleed met meer leer en alcantara, om het harde plastic te verbloemen.

Hij staat later dit jaar in een Toyota-showroom bij u in de buurt, tegen welke prijs is nog onbekend (de oude gaat weg voor €39.990). Ondertussen hopen we vurig dat er nog eens een versie met pak 'm beet 25 pk extra komt.