Werkt Top Gear-frontman Chris Evans wel hard genoeg?

Dit is geen gevalletje: de vraag stellen is hem beantwoorden. Evans werkt hard. Maar de vraag is of hij hard genoeg voor Top Gear werkt.

Het oude Top Gear-trio ging altijd tot het gaatje. Wie ook maar het begin van een idee heeft hoe arbeidsintensief televisie maken is, kijkt door het vernisje van zorgeloos rondscheurende kerels heen. Vooral Clarkson stond er achter de schermen om bekend alles te geven. Zijn opvolger is in zekere zin Chris Evans. En die werkt ook hard, aan de verkeerde dingen. 

De man staat iedere dag om kwart voor vijf 's ochtends op. Om half zeven begint zijn radioprogramma namelijk. Daar is hij drie uur vol aan de bak om zich daarna richting Top Gear te haasten. Daar staat hij dan om tien uur, maar aangezien hij er dan al een halve dag heeft opzitten, lukt het hem dan niet om meer dan vier uur werk op te brengen, aldus Yahoo.

Nu zijn er vast mensen die brullen dat ze veul harder werken en tachtig uur per dag maken, maar neem van ons aan: radio en televisie maken is zeer intensief. Dat Evans om een uur of twee 's middags op is, nemen we hem niet kwalijk. Maar misschien vinden we er wel iets van dat Evans zichzelf in de positie van Clarkson en voormalig producer Andy Wilman heeft gemanoeuvreerd; hij heeft de leiding geëist. Als je dan niet alles kunt geven, heeft de show wel een probleem. Bovendien, radio maken is all jolly nice, maar Evans staat nu aan het roer van wat tot de laatste uitzending de grootste autoshow...in the world was. Iets met 'prioriteiten' en 'stellen'.

Gelukkig is Evans echt een minzame leider die ondersteunend personeel nooit afsnauwt, iedereen in zijn waarde laat en zich aan zijn schema's houdt. Oh nee, wacht. Als u Jeremy Clarkson een lul vond, bestaat de kans dat u voor Chris Evans een nieuw register van afkeuring moet opentrekken.