UITSLAG. De Grand Prix van Bahrein 2016

Zo, genoeg zon voor vandaag. Tijd om de gordijnen dicht te trekken en af te stemmen op de tweede Grand Prix van dit seizoen. Het F1-circus is neergestreken tussen de jurken van Bahrein, waar Max Verstappen startte vanaf de tiende positie.

Net als vorige week kunt u weer afstemmen op ons Twitter-kanaal, waar een twaalfkoppig team klaar zit om je heel web 3.0 te bestoken met alles wat er gebeurt tijdens de race. Klik dus HIER om Autobahn als je Tweede Scherm in te zetten, of om terug te lezen wat er gebeurde.

Update: samenvatting GP Bahrein 2016

De oliesjeiks in Bahrein kregen vandaag spannende race voorgeschoteld, waarbij Verstappen een fantastische zesde plek wist te behalen. Meteen de eerste keer dat zijn team Toro Rosso punten pakt op het woestijncircuit.

Dankzij een sterke bandenstrategie aan het begin van de race weet Verstappen naar een vierde plaats te klimmen. In de laatste fase van de race wisselt de Nederlander alsnog naar de supersoft band en valt hij door zijn stop terug naar een zevende plek. Gelukkig weet hij met zijn verse plakrubber Massa nog te verschalken en kan een mooie zesde eindpositie in zijn dagboek noteren. Lekker gewerkt, pik!

De overwinning is voor Nico Rosberg, maar de strijd om de koppositie is de hele race niet spannend geweest. Nico wist zijn teamgenoot Lewis Hamilton te passeren bij de start en kon daarna -met uitzondering van een korte periode tijdens de pitsstops- onbezorgd aan de leiding blijven tot finish. Het feit dat Lewis Hamilton in de eerste bocht een beuk kreeg van Bottas, waardoor de social media koning ver terugviel, speelde Rosberg enorm in de kaart. Raikkonen achtervolgde Rosberg naar een tweede plek, maar kon nooit een bedreiging vormen voor de Mercedes. Vettel moest de strijd om de winst vanaf de zijlijn bekijken, want zijn Ferrari ging al in de opwarmronde naar de klote, waardoor de Duitser niet kon starten.

Kudos voor debuutbelg Stoffel

De echte spanning zat deze race in het middenveld, waar er veel mooie gevechten waren op het scherp van de snede. Complimenten zijn er voor Grosjean die met zijn debuterende Haas-racer vijfde werd, en bewees dat het nieuwe team dit seizoen serieus blijft meedoen voor punten. Debuutbelg Stoffel Vandoorne liet een sterke wedstrijd zien, waarin hij liet zien uit het juiste racehout te zijn gesneden. Hij passeerde de finish als tien en pakte hierbij een punt voor McLaren. Het enige punt, want teamgenoot Button viel uit met technische problemen. Genoeg reden voor extra mayo op de patattekes vanavond.