VIDEO | Ernstig ongeluk schakelt vijf auto's uit in IndyCar

Een heftig ongeluk vond plaats tijdens de IndyCar-race in Toronto afgelopen weekend. Vijf coureurs waren meteen uitgeschakeld. Gelukkig was iedereen in orde na de crash.

IndyCar

De race in Toronto was al bepaald niet saai. Bij de start vond meteen een crash plaats en die crash werd nog eens dunnetjes overgedaan bij de herstart een paar minuten later. In totaal waren er al vijf van de 27 coureurs uitgevallen tegen de tijd dat ronde 73 begon.

Daar vond de echt heftige crash plaats. McLaren-coureur Pato O’Ward verremde zich en kwam dwars te staan in de eerste bocht. Een flink aantal andere auto’s kwam nog op volle snelheid de bocht in en dat leidde tot een enorme kettingreactie.

Santino Ferrucci kwam er het slechtst vanaf: de Argentijn raakte de voorvleugel van O’Ward en vloog de lucht in. De sprong slingerde Ferrucci tegen het hek, waarna hij nog een stukje ondersteboven door gleed. Gelukkig meldde Ferrucci meteen dat hij in orde was. Ook O’Ward kwam goed weg, met enkel wat lichte verwondingen.

Bekijk hieronder de video van het ongeluk.

O’Ward was overigens not amused na het ongeluk. Zijn woede was niet gericht op Ferrucci of de andere coureurs, maar op de wedstrijdleiding. De stewards waren rijkelijk laat met het zwaaien van de gele vlag die de andere coureurs had moeten waarschuwen om langzamer te gaan.

“Het verbaast me dat IndyCar geen gele vlag inzette”, verklaart O’Ward na de race. “Op dat punt vraag je er gewoon om. Ze hadden een goede vijf seconden om de gele vlag in te zetten en iedereen te waarschuwen. Ik ben vooral blij dat iedereen oké is.”

Autosport
  • NL Beeld / Proshots