Mercedes start onderzoek naar mogelijke oorzaak diskwalificatie Russell

Mercedes gaat de diskwalificatie van George Russell in België onderzoeken. Het team heeft al een vermoeden waar dit door kon komen.

Toto Wolff en George Russell na de diskwalificatie in België

De Grand Prix van België eindigde in drama voor George Russell. De Brit reed een geweldige race en wist een gewaagde één-stop-strategie te laten werken waardoor hij als eerste over de finishlijn ging. Maar na afloop van de race oordeelde de FIA dat de auto van Russell onder het minimumgewicht zat. Het resultaat van zo’n oordeel is een automatische diskwalificatie.

Mercedes erkende meteen dat het proces eerlijk was verlopen en dat de straf terecht was. Een duidelijke verklaring voor het voorval heeft de Duitse renstal nog niet. “We snappen nog niet helemaal waarom de auto te licht was”, vertelt director of trackside engineering Andrew Shovlin in een persbericht. “Maar we gaan het grondig onderzoeken. Op dit moment vermoeden we dat het komt door verlies van rubber vanwege de één-stop-strategie, en we gaan uitzoeken hoe dat heeft kunnen gebeuren. Maar we gaan geen smoesjes verzinnen. Dit is overduidelijk niet goed genoeg en we moeten zorgen dat dit niet nog eens gebeurt.”

Shovlin denkt uiteraard ook nog even aan de coureur zelf. “Het is heel moeilijk voor George om gediskwalificeerd te worden na zo'n indrukwekkende rit. Hij deed het fantastisch door de banden zo te sparen en te verdedigen tot aan de finish.”

'Op deze manier wil je niet winnen'

De rest van het team kan het daar alleen maar mee eens zijn. “We moeten dit accepteren”, reflecteert teambaas Toto Wolff. “We hebben overduidelijk een fout gemaakt en moeten ervan leren. We gaan nu analyseren wat er misging. Een 1-2 kwijtraken is erg frustrerend en we kunnen alleen maar onze excuses aanbieden aan George, die zo geweldig reed. Ondanks de diskwalificatie zijn er veel positieve punten die we uit dit weekend kunnen halen. Onze auto was de maatstaf in de race. Een paar maanden geleden zou dat ondenkbaar zijn geweest.”

“Ik heb ontzettend medelijden met George”, zegt teamgenoot Lewis Hamilton, die door de diskwalificatie van Russell promoveerde tot winnaar. “Op deze manier wil je nooit een race winnen. Maar er zijn veel positieve punten om mee te nemen. We hebben de afgelopen races weer meegestreden om overwinningen. Het is nu ongelooflijk competitief, dus we zullen hard moeten werken om constant voor overwinningen te strijden. Desondanks kunnen we de zomerstop in met opgeheven hoofd.”

Teleurstelling bij Russell

De stemming bij Russell zelf is, zoals verwacht, teneergeslagen. “Het is hartverscheurend om gediskwalificeerd te worden na deze race. Het was een ongelooflijke Grand Prix voor ons. In wat mijn laatste stint bleek te zijn, werden de banden steeds beter. Ik hield ze in de beginfase in leven en naarmate we verder kwamen, raakte ik er steeds meer van overtuigd dat we het einde ermee konden halen. Het was een risico dat het waard was om te nemen en het leek erop dat het zijn vruchten had afgeworpen.”

“Ondanks de diskwalificatie ben ik natuurlijk trots dat ik als eerste over de streep ben gekomen”, vervolgt Russell. “Het is ook goed dat het team met Lewis toch de overwinning heeft kunnen pakken. Hij reed een geweldige race en was de snelste auto met de twee-stop-strategie. Hoewel ik ongelooflijk teleurgesteld ben, weet ik dat we na de zomerstop sterker terug zullen komen.”

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press