Volkswagen gaat elektrisch racen en zet verbrandingsmotor overboord

Nu de VW ID.R alle records in handen heeft, is het tijd om uit te breiden. Volkswagen doet dat door de MEB-architectuur ook in te zetten voor racen. Dat betekent dat het concern de verbrandingsmotor vaarweel zegt voor racen. Fabrieksteams rijden voortaan elektrische Volkswagens.

VW

Vaarwel Golf GTI TCR

Het besluit om afscheid te nemen van de verbrandingsmotor eist nog dit jaar zijn eerste slachtoffer. Volkswagen neemt de Golf GTI TCR (hier de straatversie) uit productie, want de auto is niet meer nodig als fabrieksracer. Er komt ook geen opvolger in de nieuwe Golf-generatie die onlangs is aangekondigd. 

Ook de Polo GTI R5 zal het zonder fabrieksteam moeten doen. Volkswagen blijft die auto echter nog wel produceren voor klantenteams. Ook de ontwikkeling van het platform zal nog even doorgaan zodat de klantenteams niet met achterhaalde auto's de baan op hoeven.

Elektrisch

Volkswagen gaat zit volledig toeleggen op elektrisch rijden en schrijft daarover: "Volkswagen heeft zich 100 procent toegelegd op e-mobiliteit. Met de ID.R heeft het merk het enorme potentieel van elektrische racen blootgelegd. Nu is het tijd voor de volgende stap, wat betekent dat Volkswagen gaat stoppen met fabrieksactiviteiten waarin racen met verbrandingsmotoren centraal staat. Naast de ID.R wordt MEB in de toekomst de tweede pijler onder Volkswagen’s raceprogramma."

Dat betekent dat de basis van de ID.3 (en de vruchtgeworden concepten van de ID.-familie) straks worden gebruikt voor elektrisch racen.