Volkswagen Golf VIII uit alle hoeken

De achtste generatie van de Volkswagen Golf is hier. De auto die iedereen in Europa aan het rijden brengt is hier en hij ziet er weer goed uit. VW brengt de nieuwste veiligheidssnufjes uit de hogere segmenten naar de massa.

VW Golf 8

In Nederland rijden 320.000 Golfjes rond en dat betekent dat de Volkswagen de auto is die in het hoogste aantal op de weg is. Goed, VW heeft er 45 jaar over gedaan om zoveel wagens in Nederland af te zetten, maar met zo'n 35 miljoen wereldwijd kun je wel stellen dat de Golf een succes is. Tijd voor de achtste generatie.

Zoals altijd is er niet heel veel veranderd aan het uiterlijk van de Golf. Hij is herkenbaar aan het familiegezicht. Binnenin heeft de Golf voortaan standaard een digitaal dashboard. Ook nieuw is dat VW achteraf te activeren extra's heeft toegevoegd (handig voor Nederlanders om de BPM te kunnen omzeilen). Zo zijn bijvoorbeeld Adaptive Cruise Control, verkeerstekenherkenning, het navigatiesysteem, de wifi-hotspot of Dynamic Light Assist achteraf te activeren.

Dankzij IQ.DRIVE kan de Golf tot level 2 autonoom rijden. De adaptieve cruise control kan files herkennen en daarop anticiperen. Volgens Volkswagen is de Golf 8 de brug naar elektrisch rijden (de ID.3 komt er ook aan). We knippen het volgende deel rechtstreeks uit het persbericht: "De nieuwe eTSI mild-hybride komt in drie verschillende DSG-automaatversies en koppelt de geliefde 1.0 en 1.5 TSI benzinemotoren aan 48V-technologie. De Golf 8 komt volgend jaar zomer ook als eHybrid plug-in hybride met 150 kW/204 pk of als extra sterke GTE met 180 kW/245 pk. De nieuwe TDI-versies hebben een CO2-uitstoot die tot wel 17 procent lager ligt dan die van hun voorgangers en zijn voorzien van de nieuwste AdBlue-technologie voor een verder verlaagde NOx-uitstoot. In de zomer van 2020 volgen de GTI, GTD, R en een speciale versie op CNG."

Volkswagen brengt de nieuwe Golf 8 in maart 2020 naar Nederland. Tegen die tijd komen ze ook met de prijzen van de nieuweling.