Volkswagen toont voorbode van elektrische Passat: ID. SPACE VIZZION

Met de ID.3 is eerste 'echte' elektrisch Golf bijna bij ons en dat betekent dat de rest van de VW-familie aan de beurt is. De ID. SPACE VIZZION is het concept dat de eerste blik op de elektrische Passat geeft.

VW ID. SPACE VIZZION

Uiteraard is het een schets van een conceptmodel, maar toch geeft de ID. SPACE VIZZION ons een goed beeld van de toekomst. We hoeven ons geen zorgen te maken dat het beeld op de weg in de elektrische toekomst heel erg gaat veranderen. Dit is heel herkenbaar een auto van de Volkswagen-familie. Desondanks is de auto wat maffer dan de uiteindelijke auto zal worden.

Concept

Ten eerste rekenen we niet op een two-tone-verflaag op de leasebak der leasebakken. Maar ook in de rest van de wagen zitten lolligheden die we (helaas) niet gaan zien in de definitieve versie. Zo zit er onder de klep in de bagageruimte een houder voor twee 'Boosted Boards", oftewel elektrische skateboards. Overigens zijn die apparaten, evenals elektrische stepjes, in Nederland om onbegrijpelijke reden nog steeds verboden.

ID.

In 2021 komt de definitieve auto op de markt, maar toch is het interessant om vast te zien wat VW van plan is. Net als de rest van de ID.-familie (eerder toonde VW als de CROZZ, BUZZ, ROOMZZ, VIZZION en BUGGY) staat de SPACE VIZZION op het MEB-platform dat Volkswagen voor elektrische auto's ontwikkelde. Dat betekent dat er helemaal geen verbrandingsmotoren bij de auto's komen kijken.

Het accupakket in deze SPACE VIZZION is 82 kWh groot en levert stroom aan twee motoren, een voor en één achter. Die op de achteras krijgt 205 kW en voorin ligt een kleinere met 75 kW. Bij elkaar moet dat goed zijn voo 250 kW en een 0 naar 100-sprint van 5,4 seconden. Het moet een WLTP-range van 590 kilometer kunnen opleveren.