Radio 538-DJ Daniël Lippens is een bokkelul [VIDEO]

Daniël Lippens van 538 is in opspraak geraakt, nadat hij een autorit livestreamde, waarbij gevaarlijke fout op gevaarlijke fout werd gestapeld. Als climax werd er een fietser van zijn tweewieler gebeukt. Hee CBR, doe eens snel dit pasje shredderen?

DJ Bokkelul

Je komt regelmatig mensen op de weg tegen waarbij je altijd denkt 'hoe hebben zij in hemelsnaam hun rijbewijs gehaald??'. Daniël Lippens is ook zo iemand, maar dan uit de buitencategorie. We wisten niet wat we zagen, toen we onderstaande beelden voor ogen kregen.

Eerst wordt er in Hilversum een man bijna van de fiets gereden, terwijl de auto enorme haaientanden passeert. Desalniettemin laat Lippens nog een welgemeend 'Meneeejjjjjjhr, kijkt u even uit' horen. Vervolgens gaat er een voetganger met voorrang bijna op de motorkap, en als kers op de taart worden in Amsterdam aan de grachten fietsers voorbijgereden, waar dat helemaal niet kan. Bij de eerste twee gaat dit nog goed, maar de derde wordt genadeloos van zijn tweewieler gebeukt. Hierbij presteert de bijrijder om nog een heel gevoelig 'dat is je lampje van de spiegel eraf' uit te brengen.

Schorsing

U zou zeggen 'hup, terug naar je lulhok, en blijf maar even ver bij een auto vandaan', maar helaas voor Lippens heeft zijn werkgever hem na het zien van de beelden geschorst. We zetten een lekker compacte versie - die door de NOS strak bij elkaar werd geknipt - hieronder. Oordeel zelf.

De Telegraaf kreeg Lippens te pakken, die zegt: "Ik zag de video en toen pas besefte ik me [sic] dat de verkeerssituaties die ik op dat moment had ervaren, heel anders zijn gegaan. Toen ik het terugzag, wist ik dat ik hartstikke fout zat”. Ook geeft hij aan een 'opfriscursus' te willen doen, maar we vragen ons af wat hier nog aan te redden valt. Zo'n schrijnend gebrek aan inzicht en/of concentratie verhelp je met een opfriscursus ook niet.