Volvo laat elektrische doelstellingen van 2030 los

De plannen van Volvo om in 2030 volledig elektrisch te zijn, lopen wat vertragingen op. De komende tijd blijft Volvo nog modellen met een verbrandingsmotor aanbieden.

Het logo van Volvo

Een paar jaar terug stelde Volvo een ambitieus doel: in 2030 moesten alle nieuwe voertuigen van het merk elektrisch zijn. Het lijkt op doelstellingen die merken als Porsche en Ford zichzelf ook hebben gesteld en het sluit aan bij de algemene ontwikkeling van de auto-wereld. Elektrische en hybride auto’s worden steeds populairder terwijl de benzineauto stukje bij beetje verdwijnt.

Maar dat doel van Volvo blijkt toch iets te optimistisch te zijn geweest. Bij de onthulling van de nieuwe XC90, maakte CEO Jim Rowan bekend dat het Zweedse merk toch nog even vast blijft houden aan de verbrandingsmotor. Dat betekent niet dat ze meteen stoppen met elektrische auto’s - in tegendeel zelfs - maar versies met een verbrandingsmotor blijven nog iets langer onderdeel van het aanbod van Volvo.

“We deden allemaal heel wat aannames twee, drie, vier, vijf jaar geleden”, verklaart Rowan. “Dat is allemaal veranderd. De markt is nu anders. Subsidies voor elektrische auto’s verdwijnen, tarieven zijn toegenomen en voegen extra kosten toe. Vijf jaar geleden kon je nog een auto van China naar de VS halen met een tarief van 2,5%. Nu zit dat op 102,5%. We zien dat de behoefte aan EV’s afneemt. Dan kun je stug vol blijven houden, of je kan een andere aanpak kiezen.”

Het is ook weer niet zo dat het nou heel slecht gaat met de verkoop van elektrische auto’s. De eigen cijfers van Volvo laten zien dat in de eerste helft van 2024 het Zweedse merk wereldwijd 66% meer elektrische auto’s verkocht ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daarom geeft Volvo de doelen van elektrische auto’s ook nog zeker niet op.

“Ik geloof nog steeds in elektrische auto’s”, legt Rowan uit. “Ik denk nog steeds dat elektrisch een beter aandrijvingssysteem is dan een verbrandingsmotor, en met reden. En iedereen zet in op elektrische aandrijving. Niet veel mensen zijn nog geïnteresseerd in verbrandingsmotoren. Het geld zit nu in die nieuwe technologieën, dus dat gaat het de komende jaren alleen nog maar beter maken. Uiteindelijk zal de technologie het winnen en is elektrificatie de techniek van de toekomst. Het gaat alleen wat langer duren dan gedacht.”