Deze Lexus blaast de LFA uit het water (2.000 pk)

De gillende V10-supercar heeft op het papier flink het nakijken tegenover de nieuwste aanbieding van Lexus. De LY 680 legt namelijk een dikke 2.000 pk op de weegschaal.

Deze Lexus blaast de LFA uit het water (2.000 pk)

Bij Lexus heb je niet meteen een beeld van ordinaire krachtpatsers. Het prestigemerk van Toyota staat immers bekend om hoogwaardige, verfijnde producten die je in alle rust en stilte naar de volgende zakenafspraak brengen.

Onder het F-label heeft Lexus laten zien ook een sportieve kant te hebben, maar de performance-divisie is de laatste jaren flink verwaarloosd. Met de LY 680 hebben de Japanners echter een nieuwe snelheidsduivel in petto.

L-finesse

De LY 680 is uiteraard geen directe opvolger voor de LFA-supercar. De afkorting staat immers droogjes voor 'Luxury Yacht'. Het bijna 21 meter lange vaartuig moet volgens Lexus voelen als een 'schuilplaats midden op zee', waar de weledele klant zich 'vrij en comfortabel' kan voelen.

Daarbij kun je genieten van alles wat de 'Crafted'-filosofie van Lexus kan bieden. Deze ontwerpstijl met 'L-finesse' staat volledig in het teken van het tot in de puntjes verzorgen van de kleinste details voor een optimale ervaring. Dat komt vooral terug in het strak gelijnde, moderne interieur.

Buitenlandse power

Los van al die mooie woorden is de LY 680 toch ook en vooral de meest krachtige Lexus ooit. Ironisch genoeg is dat niet te danken aan de eigen ingenieurs. De aandrijving wordt namelijk verzorgd door twee dikke diesels van Volvo. De 12,8 liter zescilinder turbodiesels produceren elk een ronde 1.000 pk.

Over de topsnelheid rept Lexus helaas geen woord. Iets zegt ons dat je de 325 kilometer per uur van de LFA toch net niet haalt. De prijs overtreft je echter ruim: voor een dertien jaar oude LFA betaal je tegenwoordig zo'n zeven ton. De vanafprijs voor de LY 680 zal rond de 4.6 miljoen euro komen te liggen.

Nieuws
  • Lexus