Tijdschema Baku: F1-strijd gaat verder in de straten van Azerbeidzjan

De Grand Prix van Azerbeidzjan is de volgende Formule 1 race op de planning. In de straten van Baku zet de titelstrijd zich voort.

Het circuit van Baku in Azerbeidzjan

De Formule 1 strijkt dit weekend neer in Baku voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het is de eerste straatrace sinds de Grand Prix van Monaco, in mei. De strijd tussen McLaren en Red Bull zal zich hier voortzettend, als ruikt Ferrari na Monza ook kansen.

Voor twee coureurs zal dit een bijzonder spannende race zijn. Franco Colapinto zal zijn tweede race voor Williams rijden. Het debuut van de Argentijn op Monza ging erg goed, maar Monza is een relatief makkelijk circuit. Baku daarentegen is een stuk uitdagender, en het helpt ook niet dat de Argentijn daar nog nooit eerder heeft gereden. De andere coureur onder druk is Sergio Perez: Baku wordt gezien als een van de circuits waar de Mexicaan erg goed is. Het is de derde van vier races die de toekomst van Perez zal bepalen.

In de titelstrijd Is Lando Norris redelijk ingelopen op Max Verstappen, die in Monza acht kostbare punten toe moest geven op zijn Britse rivaal. Hoewel het gat nog uit 62 punten bestaat, lijkt Norris het steeds moeilijker te gaan maken voor Verstappen. Bij de constructeurs zitten er inmiddels nog maar tien punten tussen de twee teams. McLaren gaat zeer waarschijnlijk Red Bull voorbij dit weekend, en ook Ferrari zal kansen zien na een sterke prestatie in Italiƫ.

Die strijd tussen Red Bull en McLaren zet zich vrolijk voort in de Formule 2. Red Bull-junior Isack Hadjar leek de titel daar stevig in handen te hebben met een voorsprong van 35 punten op de nummer twee, McLaren-junior en Formule 3-kampioen Gabriel Bortoleto. Maar Hadjar kende een bijzonder slecht weekend in Monza, waarin hij geen enkel punt behaalde in de twee races. Bortoleto liep - mede door een overwinning vanaf de laatste plaats - flink in en staat nu nog maar tien punten achter op zijn rivaal. Baku is een van de laatste drie raceweekenden in de Formule 2, en beide coureurs zullen het maximale uit de races willen halen.
De Formule 2 is een van de laatste overgebleven support series van de Formule 1. Lees hier terug hoe de Formule 3 en de Porsche Supercup dit seizoen afsloten.

Vrijdag 13 september

09:00 - 09:45: Training F2
11:30 - 12:30: 1e vrije training F1
13:00 - 13:30: Kwalificatie F2
15:00 - 16:00: 2e vrije training F1

Zaterdag 14 september

10:30 - 11:30: 3e vrije training F1
12:15 - 13:00: Sprintrace F2
14:00 - 15:00: Kwalificatie F1

Zondag 15 september

09:35 - 10:35: Hoofdrace F2
13:00 - 15:00: Race F1