FIA vraagt McLaren omstreden achtervleugel alsnog aan te passen

De FIA heeft McLaren toch gevraagd om de achtervleugel aan te passen. De mini DRS van McLaren deed veel stof opwaaien afgelopen week.

McLaren

McLaren moet alsnog de omstreden achtervleugel aanpassen. Het team heeft het verzoek van de FIA gekregen om de vleugel die in Baku werd gebruikt niet meer op deze manier in te zetten. Verschillende bronnen melden dat vanaf het circuit in Singapore.

Het grote twistpunt van de achtervleugel van McLaren was dat hij doorboog op hoge snelheden en daardoor een gleuf ontstond in de vleugel. Dat vermindert de hoeveelheid luchtweerstand, waardoor de auto sneller gaat. Het was allemaal volledig volgens de regels, beweerde McLaren, en dus was het gewoon een slim trucje.

De FIA betwist dat niet. De organisatie stelt zelfs dat er inderdaad geen regels zijn gebroken met dit ontwerp van McLaren. Maar toch geeft de FIA aan dat dit overduidelijk niet het doel van de regels was. Daarom verzoekt de organisatie McLaren vriendelijk doch dringend dit ontwerp aan te passen. Omdat het alleen om de vleugel van McLaren gaat, is het volgens de FIA niet nodig om een hele nieuwe regel in te stellen.

Voor de helderheid: dit gaat dus alleen om de achtervleugel die McLaren gebruikte in Baku (en soortgelijke circuits). Dit weekend in Singapore heeft het team een andere achtervleugel die geen gebruik maakt van dit systeem.