Formule 1-teams willen geen nieuwe banden voor 2020

Na een paar keer testen met de door Pirelli voorgestelde rubbermixen voor 2020 is de kogel door de kerk: de banden zijn afgekeurd. De Italianen worden door de Formule 1-teams bedankt voor hun moeite en ze mogen gewoon hetzelfde rubber als dit jaar komen brengen.

Pirelli banden

Pirelli had voor volgend jaar een stel nieuw rubbercompounds bedacht die volgens hen het racen beter zou maken. Zo zouden de banden op een breder temperatuurbereik goed tot zijn recht komen en ook minder hard slijten dan het huidige rubber. Verder moest de kans op oververhitting in 'vuile' lucht (dus vlak achter een andere racewagen) verlaagd worden door de nieuwe samenstelling.

Al bij de eerste tests van de banden in Austin, tijdens het weekend van de US GP, klonk voornamelijk negatief geluid uit de paddock. Pirelli dacht dat het kwam door de relatief korte test en hoopte dat de teams positiever zouden zijn na de uitgebreide tests na afloop van de Abu Dhabi GP, vorige week. Helaas voor de Italiaanse bandenfabriek bleef het negatieve sentiment aan.

De teams besloten daarop een beroep te doen op de regels van de FIA, waarin ze een voorgenomen besluit kunnen terugdraaien. De teams hebben daarom unaniem besloten dat ze het rubber van 2019 ook in 2020 willen gebruiken. De FIA heeft in een verklaring de beslissing bevestigd: "The FIA would like to thank both Pirelli and all the teams for their work and collaboration to improve the tyres for the 2020 season and beyond. In any case, the lessons learnt will be invaluable for the further improvement of the tyres in the future."

Het is de vraag wat dit voor een gevolgen heeft voor de nieuwe bochten in Zandvoort. De teams zullen die bankings tijdens de Dutch GP ongetwijfeld wel in gedachten hebben genomen bij hun voorkeur