YouTuber filmt zichzelf terwijl hij zijn peperdure McLaren crasht

YouTuber Jack Doherty heeft zijn peperdure McLaren in de prak gereden, om een hele domme reden. De Amerikaan heeft ook alles vastgelegd op film.

De McLaren 570

Voor mensen die Jack Doherty niet kennen: je mist niet veel. Hij is een typische YouTuber. Video’s met veel glamour en weinig inhoud. Het lijkt in ieder geval voor hem te werken, want hij heeft bijna vijftien miljoen abonnees. Hij schept ook graag op over zijn dure auto’s, waaronder zijn McLaren 570S. Nieuwprijs: 244.000 euro. Alleen heeft hij die auto nu volledig in de prak gereden, en wel om de domste reden ooit.

Iedereen met en zonder rijbewijs weet dat je niet op je telefoon moet zitten tijdens het rijden. Iedereen weet ook dat je dat al helemaal niet moet doen terwijl de weg nat is door de regen. Maar dat is precies wat Doherty wel deed. In beelden die rondgaan op sociale media is te zien dat de Amerikaan op zijn telefoon zit, schijnbaar om te appen of iets soortgelijks te doen, terwijl hij achter het stuur van zijn McLaren zit. Doherty haalt zijn ogen regelmatig van de weg om naar zijn telefoon te kijken.

En dan gebeurt het meest voorspelbare ooit: de auto crasht. Doherty verliest de controle over de auto, de McLaren slipt op de gladde weg en belandt uiteindelijk in de vangrail. De YouTuber zelf lijkt ongedeerd, maar zijn bijrijder - die zo vriendelijk was om de hele situatie op film vast te leggen - komt met een gezicht vol bloed uit de auto.

In een video die Doherty na het ongeluk heeft geüpload (want natuurlijk moest er een video over gemaakt worden), vertelt de YouTuber dat ze relatief langzaam reden op de snelweg. Op hogere snelheid had het een ernstiger ongeluk kunnen zijn. Gelukkig voor iedereen raakte de McLaren ook alleen de vangrail en geen andere weggebruikers.

Bekijk hieronder de beelden van de crash, die niet in de video van Doherty zijn opgenomen.

Algemeen
  • McLaren