Mercedes komt met drastische make-over voor goedkoopste model in de collectie

Het kleinste en goedkoopste model van Mercedes heeft een gigantische make-over gekregen. De zevende generatie is een flinke sprong vooruit.

Het interieur van een Mercedes

We kennen Mercedes vooral als een merk van grote, luxe sedans en SUV’s. Vanuit het AMG-submerk komen meestal sportwagens en performance cars, die ook bepaald niet klein zijn. Maar nu hebben Mercedes en AMG samen het kleinste model uit de collectie een flinke make-over gegeven.

Deze zevende generatie van de auto heeft een gloednieuwe grille gekregen, waarmee hij meer lijkt op de andere auto’s van Mercedes. De frontsplitter en de achterdiffusor zijn opnieuw vormgegeven om duidelijker uit de verf te komen. De wielen zijn geïnspireerd door de banden van Michelin en geven meer grip dan in de vorige generatie. De velgen en het stuurwiel zijn ook aangepast zodat ze meer lijken op de sportwagens van AMG.

Ook op ergonomisch vlak is de auto aanzienlijk verbeterd. De zitting is nu smaller en lager geplaatst, waardoor het aangenamer zit voor de bestuurder. De nieuwe bekleding zorgt voor extra comfort. Er zit ook een nieuwe knie-uitsparing in het interieur, zodat de bestuurder niet zo snel last krijgt van zijn of haar knieën.

Oh wacht, we hebben nog niet gezegd om welke auto het gaat, of wel?

Dit is hem: de Bobby-AMG GT. Inderdaad, het is een loopwagen voor kinderen. Maar dat betekent niet dat Mercedes er maar met de pet naar heeft lopen gooien. De Bobby-AMG is vormgegeven naar de sportwagens uit de ‘volwassen’ AMG-serie. Dat betekent dezelfde strakke aerodynamische lijnen, dezelfde stevige wielbasis, en dezelfde visuele vormgeving als de prestatiegerichte modellen van het Duitse merk.

En deze versie heeft al helemaal groot uitgepakt. Heel veel dingen die in de vorige generatie nog als stickers op de auto zaten, zijn nu daadwerkelijke onderdelen. Bijvoorbeeld de grille die we eerder al noemden. De lampen werken zowaar en hebben ook een werkende knipperlichtfunctie. Andere dingen zijn nog wel als stickers gehouden, bijvoorbeeld het embleem op de kofferbak en de toetsen op het stuur.

De ‘auto’ komt in twee varianten: de hyperblauwe variant, die werkende ledlampen heeft, en de zonnegele variant, die geen werkende lampen heeft. In beide gevallen zijn de lampen alsnog gewoon normaal glas in plaats van stickers, het verschil is alleen of ze werken of niet. De auto is volgens Mercedes geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden.

De Bobby-AMG GT met de auto waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. (Bron: Mercedes)
Algemeen
  • Unsplash