Steijn Schothorst aan de slag bij Lamborghini in 2020

Steijn Schothorst rijdt in 2020 in Amerika in de IMSA Weathertech Sportscar Championship. De Autobahn-presentator gaat aan de slag bij de #11 Huracán van Lamborghini, de bolide die in 2019 nog de 24 uur van Daytona wist te winnen.
IMG_20190723_170620

In 2019 reed de Huizenaar nog bij het Audi-aangedreven Attempto Racing. Schothorst sluit zich nu dus aan bij Lamborghini bij GRT Grasser Racing Team in het Endurance-kampioenschap. Zijn teamgenoten worden Franck Perera, Alberto Costa Balboa en Richard Heistand.

Schothorst, presentator van de Autobahn F1-show en de Autobahn-podcast Asfalt, noemt de stap vergelijkbaar. "Met een andere fabrikant gaan we dit jaar de strijd aan. Het Amerikaanse veld is sterk, dus ik zal op mijn best moeten zijn."

Vorig jaar reed Schothorst nog rond in een Audi R8. "Ik ga de R8 natuurlijk wel missen, maar ik verheug me heel erg op de rondjes in de Lamborghini GT3 Huracán EVO."

Over het doel is de coureur duidelijk: "Winnen. Uiteindelijk wil ik graag fabriekscoureur worden en daarvoor moeten er resultaten behaald worden. Ik heb er onwijs veel zin in."

De eerste race van het seizoen is de 24 uur van Daytona, die de afgelopen twee jaar nog werd gewonnen door de #11. Deze race vindt plaats op 25 januari aanstaande. 

De bolide waar Steijn Schothorst in te vinden zal zijn in 2020
window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f67555da87f6', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });