'Volkswagen heeft grote problemen met elektrische ID.3'

Terwijl de Tesla Model 3's met duizenden tegelijk de Nederlandse markt overspoelen heeft de eerste echte uitdager die in aantocht is te maken met tegenslag. Volkswagen heeft problemen met de software, die werkt nog niet zoals het moet.

Volkswagen ID.3

De totstandkoming van de Volkswagen ID.3 verloopt niet helemaal zonder opstartproblemen. Volgens het Duitse Manager Magazin kampt de bouwer uit Wolfsburg met massiven Softwareproblemen (enorme softwareproblemen). De productie van de ID.3 is al gestart en dat betekent dat duizenden voltooide auto's op grote parkeerplaatsen moeten worden gestald om later handmatig nieuwe software ingeladen te krijgen.

Het gaat om ongeveer 10.000 ID.3 die in het voorjaar door serviceteams met draagbare softwarelaadstations van de nieuwste versie van de software-architectuur moeten worden geladen. Ergens in het midden van mei moet dan nog een golf elektrische Volkswagens worden geüpdatet.

Pas als die eerste 20.000 ID.3 handmatig van software zijn voorzien gaat het over the air (OTA) updaten werken. Tesla is het bekendste merk dat die OTA-systeem toepast, waardoor de auto's af en toe ineens wat nieuws kunnen.

Saillant detail van de hele operatie is dat Volkswagen zowel het platform van de auto, als de software architectuur die erbij hoort graag aan concurrenten wil verkopen. Dit verhaal met de achterlopende ontwikkeling helpt daarbij natuurlijk niet.

Hoedtik naar Dennis voor de tip