Verkocht: Hitlers favoriete Chevrolet Corvette

U dacht zeker dat Hitler er alleen maar goed uit zag op de achterbank van een vierdeurs Mercedes cabriolet. Voorwaar neen. Als Hitler 'm had gekend, was deze Corvette een grote favoriet geweest voor Beierse zondagen met Eva B.

Wat is het tegenovergestelde van concoursstaat? Juist, defiléstaat! Daar zou deze Chevy Corvette uit 1981 zeker niet misstaan, als-ie uit 1938 was. Maar soit. De eigenaar is of was een Amerikaan die het ding aanbood op Craigslist. Wellicht is het ding verkocht aan laarsmarcheerder van een andere nazionaliteit.

De advertentie is inmiddels verwijderd - heel gek! - maar uit screencaps blijkt dat de afdeling Automobielen der NSDAP er maar liefst 45 duizend dollar voor wilde hebben. Dat is tienduizend minder dan voor een nieuwe. Tevens is 45K een bedrag dat u een geweldige tweedehands Bentley koopt. Of een net post-WO2 vliegtuigje in dezelfde abominabele staat als deze swastiki-mobiel. We willen maar zeggen.

Er is helaas nogal wat mis met de wagen. In de eerste plaats natuurlijk de paintjob die in de originele advertentie werd verkocht als "biker project swastika motorcycle theme". Het was duidelijk vergoelijkend bedoeld, maar had qua uitwerking toch een beetje het effect "ja, ok, ik heb je kinderen doodgereden, maar het was allemaal onderdeel van een kunstproject voor Albert Speer". Nee, dan!

Goed, verder is de staat belabberd, maar dat kunnen we nog door de vingers zien. Dat gold ook voor Rotterdam na het Tweede Wereldkampioenschap en moet je eens kijken hoe geweldig onherstelbaar dat is verbeterd door mensen die poep-als-gebakje-verkopen tot architectonisch principe hebben verheven. Ok, slecht voorbeeld, maar er is vast een fout type met een matje (pleonasme) en nog foutere sympathieën dat graag in deze hakenkruiser rondrijdt. 

Maar dan de kleur. Alleen mensen die beschikken over een vruchtbare vriendin, witte lakens en een roestig mes kennen deze kleur. Geen van hen zou er zijn auto mee insmeren. Tenzij je een halve nazi bent natuurlijk. Hele nazi's gaan voor hagelwit, bloedrood (van vreemde smetten vrij) en zwart. Tip voor de volgende keer, moron.