Ausverkauf: Opel haalt €10.660 van Ampera-e

Hoewel de Opel Ampera-e een prima elektrische auto is, ziet u hem bijna nooit rijden. Zonde, maar hij is ook wat aan de dure kant. Althans, dat was hij, want Opel heeft bijna een kwart van de prijs gehaald. Nu is de elektro-Opel ineens lekker betaalbaar.

Opel Ampera-e

De Opel Ampera-e kwam eigenlijk op een wat ongelukkig moment op de markt. Juist toen de auto Europa moest gaan veroveren liep het Duitse merk van General Motors over naar PSA (Peugeot, Citroën). De elektro-Opel kwam echter uit een Amerikaanse fabriek van de Generaal en die wilde de auto liever niet verkopen. Gevolg: weinig Opels Ampera-e op de markt en dan ook nog eens voor een veel te hoge prijs.

Kennelijk werden er zo weinig verkocht dat er nogal veel in voorraad over zijn. Die wagens konden niet aan de zakelijke rijders gesleten worden in de hausse van eind 2019 en nu staan ze op het parkeerterrein. Jammer voor Opel, maar fijn voor u: de Ampera-e is plotseling te krijgen vanaf €34.149. Dat is €10.660 minder dan voorheen. 

Met een range van 423 WLTP-kilometers is dat een aardige deal. En in de private lease rijdt u vanaf €539 met een Ampera-e. Okay, dat is toch een flinke uitgave. Zakelijk kost de Opel €459 per maand en over de bijtelling hoeft u zich ook nauwelijks zorgen te maken: €82 per maand is ook wel te overzien.