Koeriersbedrijf heeft tuffende chauffeurs. Krijgt karma

Een pakketbezorger van Select Line Transport heeft zijn werkgever een hoop PR opgeleverd. Maar of die daar blij mee is, valt te betwijfelen. De bezorger reed in Amsterdam tegen het verkeer in en spuugde daarbij fietsers in het gezicht. Chic! Het kreeg wel instant internetkarma.

Select Line Transport

Koeriers, pakketbezorgers en postbestellers. Soms nemen we het voor ze op, omdat ze door bedrijven als PostNL of Amazon volledig uitgeknepen worden. Ze moeten zo hard werken dat het bijna niet lonend is en daarom regent het klachten over de bezorgingen. Een moeilijk krachtenveld.

Als de bezorgers zich gewoon aan de regels houden, kunnen wij ons best een beetje in de situatie van werkdruk inleven. Maar als de regels overboord gaan, dan houdt het medeleven snel op. Nietsnutten als de figuur op deze foto bijvoorbeeld.

Parel strooit met cultuur

Hij rijdt op de Paleisstraat in Amsterdam over het fietspad en wordt daarop gewezen door een voorbijganger. In plaats van dank voor de waarschuwing geeft de chauffeur een dikke fluim die gelukkig op de gevoelige plaat werd vastgelegd.

Met de tag #selectline komt de foto uiteindelijk op Twitter terecht en dan gebeurt er iets grappigs: Google verbindt de plaat aan het koeriersbedrijf en zorgt ervoor dat de tuffende chauffeur op de bedrijfspagina van de zoekmachine te zien wordt.

Inmiddels heeft het bedrijf kennelijk eieren voor zijn geld gekozen en het complete bedrijfsprofiel gewist van Google. Maar het internet vergeet niet. De hardwerkende koerier staat gewoon nog in beeld. Smile!