Zo meld je je trouwstoet aan in Rotterdam

Afgelopen zondag was het weer raak met een toeterstoet in Zoetermeer. De politie moest uitrukken nadat buurtbewoners klaagden over tüüterende trrouwstoeters en kon tientallen boetes uitschrijven. In Rotterdam werkte het nu anders: daar moet je je eerst aanmelden, anders krijg je sowieso een boete.

Toeterstoet

Gehuurde Lamborghini's en Mercedessen, een hoop getoeter en lak aan de regels. Het is het standaardrecept voor een toeterstoet van u weet wel. In Zoetermeer was het gisteren raak met vijfentwintig wagens die zich niets van de regels en omgangsvormen aantrokken. 

Luid toeterend kwamen ze aanrijden in woonwijk Buytenwegh in Zoetermeer, waar ze voor een huis stopten en met zijn allen feestend rondhingen. Uiteraard blokkeerden de tüüteraars ook de straat. Boze buurtbewoners belden de politie, die nog net op tijd aankwam om negen boetes uit te reiken aan regel-aan-de-laars-lappers.

Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft inmiddels zo genoeg van de toeterstoeten dat ze een aanmeldplicht hebben ingesteld. Wie met zijn familie in een optocht naar het stadhuis/moskee/kerk/synagoge/feestcentrum wil rijden, moet dat minimaal vijf werkdagen vooraf aankondigen. Dat moet op deze site. De aanvrager moet een PDF invullen waarop een vertrekpunt en vertrektijd moet worden aangegeven. Daarnaast moet de route en de bestemming van de rit worden opgegeven.

Wie zijn tocht niet van tevoren aanmeldt is hoe dan ook de sjaak, want dat kan de politie gewoon boetes uitdelen wegens het niet aanmelden. Sinds de invoering van de verplichting is het nog niet misgegaan met trouwstoeten in de Havenstad.