Ferrari-rijder gepakt met 262 km/u op de klok

Opgefokte figuren die in dure auto's rondscheuren hebben we niet alleen in de Nederlandse steden. Ook in Frankrijk worden de wegen geteisterd door rijke aso's die met hun dure bakken door de bebouwde komen jakkeren. In Cannes pakte de politie dit weekend een 37-jarige Fransman en nam zijn Ferrari 488 in beslag.

Ferraririjder gearresteerd

Sportwagens zijn echt leuk. Wij zijn groot fan van supercars en de mooie geluiden die uit de uitlaten komen. Alleen is het in de stad niet heel fijn, voor zowel de toehoorder als de bestuurder. Want wat moet je met zo'n monster op een weggetje waar je 30 kilometer per uur of 50 kilometer per uur mag?

In het mondaine Cannes aan de Côte d'Azur pakte de politie dit weekend met veel moeite een Ferrari 488. De bestuurder reed als een debiel over de Boulevards van de Zuid-Franse badplaats en maakte geen enkele aanstalte om voor de stoptekens van de politie te wachten. Uiteindelijk lukte het de agenten om de man met een blokkade tegen te houden.

Het bleek een 37-jarige geboren te Lille te zijn die momenteel domicilie in België heeft. De man was nogal woedend toen de agenten hem stopten en weigerde een alcoholtest te ondergaan. Daarop werd hij gearresteerd. De auto werd in beslag genomen, omdat hij in de drie uur voorafgaand aan de aanhouding volgens de boordcomputer 262 kilometer per uur had bereikt. De Franse justitie vogelt nu uit of dat op de openbare weg is gebeurd. Tot die tijd is de oproerkraaier in ieder geval de beschikking over zijn Ferrari kwijt.

Dat zijn nog eens daadkrachtige maatregelen om overlastgevers aan te pakken.