Trouwstoetmepper: aanstichter krijgt werkstraf

Ruim een jaar geleden was het land in de ban van de trouwstoetmepper. Hij zit inmiddels voor 1,5 jaar opgesloten, maar de zaak was nog niet gedaan. Aanvankelijk werd een andere gast aangehouden en die heeft nu ook eindelijk een (matige) straf gekregen.

toeterstoet

De nu veroordeelde 26-jarige Rotterdammer was een van de berijders van een irritante trouwstoet. Hij is de broer van de bruidegom waarvoor de toeterstoet door de Maasstad trok. De video's van het idiote gedrag stroomden bij Autobahn binnen, maar toen was het kookpunt nog niet bereikt.

Op de kruising van het Vasteland en de Scheepstimmerslaan werd de stoet tegengehouden en vroegen de agenten aan de broer van de bruidegom zijn rijbewijs. Zoals dat opgeschoten standjes betaamt, weigerde hij zijn roze pasje te tonen aan het gezag. Daarop werd hij aangehouden en dat is het moment waarop de trouwstoetmepper (de broer van de bruid) zich ermee ging bemoeien.

Voor het verzetten tegen de aanhouding krijgt de man nu dus een werkstraf van veertig uur. Vrij weinig, maar hij heeft dan ook officieel geen aandeel in het trouwstoetmeppen, hoewel hij wel kan worden gezien als de aanstichter van het gebeuren. De mepper zelf is in ieder geval tot anderhalf jaar celstraf en een behandeling in een kliniek veroordeeld. Leuk hè zo'n """trouwfeestje"""?