Toeterstoetjournaal: hommeles in Heemskerk en Breda

Kennelijk was schrikkeldag een gewilde dag om te trouwens, want het ging dit weekend weer lekker mis met trouwstoeten. In Heemskerk reed iemand een gehuurde Lamborghini in de sloot terwijl in Breda een complete stoet op de bon ging in een park.

Lamborghini

Toetersloot Heemskerk

Zaterdag was het trouwdag in de buurt van Heemskerk en dus kwam de toeterstoet weer van stal. In een rijtje met gehuurde auto's met Duitse kentekens was ook een Lamborghini Aventador aanwezig. De V12 supercar werd kennelijk bestuurd door iemand die er niet mee kon rijden, want het ding eindigde pontificaal in de sloot. Daarbij hadden de inzittenden mazzel dat ze met een Aventador de greppel in reden, de deuren gaan immers omhoog om open te gaan. Zo konden ze de pleiterik maken voordat de politie ter plekke kwam.

U denkt waarschijnlijk: goh dat is raar. Maar als de huurbak door iemand die er niet in mocht rijden worrdt bestuurd, komt de verzekering te vervallen. Wegwezen is dus handiger. Inmiddels heeft de politie de bestuurder, die uitstapte en bij een andere trouwstoetiër instapte wel op het oog.

De Lambo werd op vrijdagavond ook al in de buurt van Heemskerk gespot:

Breda

In Breda zat de sfeer er ook goed in. Daar had een trouwstoet het idee dat je boven de wet staat als je een trouwerij hebt. Een stoet van veertig tüüterende auto's reed zaterdag Park Valkenberg in. Volgens de handhaving is het normaal gesproken geen probleem om trouwfoto's te makenin het park, maar dit was wat teveel van het goede: "Wat deze situatie echter bijzonder maakte, was het feit dat naast de koets ook het hele gevolg, bestaande uit vele auto's, mee het park in reed."

Dit bericht bekijken op Instagram

Gistermiddag zagen wij omstreeks 16 uur een trouwkoets het Valkenbergpark in rijden. Op zichzelf geen bijzonderheid want het mooie Valkenbergpark is vaker decor voor bruidsfoto's. Wat deze situatie echter bijzonder maakte was het feit dat naast de koets ook het hele gevolg,  bestaande uit vele auto's,  mee het park in reed. Het Valkenbergpark is een voetgangersdomein waar zonder ontheffing geen gemotoriseerd verkeer mag komen. Daarnaast reed de hele stoet tegen het verkeer in om het park te betreden en parkeerde zij hun voertuigen gevaarlijk en hinderlijk. Toen wij contact opnamen met het operationeel centrum van de politie bleek dat zij al diverse meldingen hadden ontvangen over deze trouwstoet. Wij hebben de stoet aangesproken en in totaal ruim 40 bekeuringen gegeven voor o.a. het veroorzaken van gevaar of hinder, het niet volgen van de juiste rijrichting en het rijden in het voetgangersdomein. #handhaving #breda #samenvoorveiligheid

Een bericht gedeeld door Handhaving Gemeente Breda (@handhaving_breda) op