Politie houdt nog eens 3 trouwstoeters aan in zaak mishandelde agent

De Rotterdamse politie is geenszins van plan de zaak rond de bij een trouwstoet mishandelde agent licht op te vatten. En dus wordt er doorgepakt: na de vermoedelijke dader zijn gisteren nog drie betrokkenen aangehouden.

Agent Rotterdam

Dat er met het neerslaan van een agent, die gewoon zijn werk deed, een grens is overschreden, mag duidelijk zijn. Bovendien deed de betrokken familie er na het incident alles aan om het onderzoek tegen te werken. Daarom zijn deze week nog eens drie mensen opgepakt: de 43-jarige moeder van de bruid, de 54-jarige vader van de bruidegom en de 22-jarige bruidegom zelf. Hen wordt het beïnvloeden van getuigen ten laste gelegd. De politie motiveert de aanhoudingen als volgt:

"Tijdens het onderzoek werd de politie tegengewerkt door enkele familieleden van de verdachte, waardoor het onderzoek onnodig veel tijd in beslag heeft genomen. Met de aanhouding van deze drie betrokkenen laten politie en Openbaar Ministerie zien dat ook dit strafbare handelen wordt aangepakt. [..] Naast het beïnvloeden van getuigen wordt de bruidegom ook vervolgd voor het beledigen van een ambtenaar in functie."

Kortom: alle registers worden opengetrokken, en terecht. Laten we even onthouden wie er de baas is hier. De arrestaties volgen bijna een maand na de arrestatie van de vermoedelijke dader, op 8 oktober.

Nogmaals: de video.