Gerechtigheid. Trouwstoet-aso die Rotterdamse agent neerhoekte aangehouden

Zoals het nieuw-Hollandse gezegde luidt: "Al is de trouwstoet-mishandelaar nog zo snel, de popo achterhaalt hem wel." En ook nu gaat deze spreuk op, want eindelijk...EINDELIJK is het stuk gajes dat in Rotterdam heel laf een agent neersloeg gearresteerd.

Trouwstoetgeweld

Er is al veel gezegd en gesproken over de ergernis met betrekking tot tribale trouwstoeten in het algemeen, en de stoet in Rotterdam in het bijzonder. Hierbij werd een agent zonder pardon K.O. geslagen, en de hele gemeenschap hield vervolgens de kaken op elkaar. In de woorden van de Amsterdamse burgemeester Halsema: 'wij vinden dit gedrag zó niet bij ons land passen'. Beelden van vlak na het incident ziet u in onderstaande video.

Ondanks de zieke omerta binnen de trouwstoetgemeenschap heeft de politie een arrestatie verricht, bijna zes weken na het beruchte incident op 30 augustus. Het was ook wel duidelijk dat de dader híer niet mee ging wegkomen, of hij nou beschermd wordt door zijn eigen clan, of niet. De 25-jarige Rotterdammer is in Lopik gearresteerd. Hij zit vast en wordt vrijdag 11 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Verstopt onder bed

Volgens de politie probeerde de man zich vlak voor zijn arrestatie nog onder een bed te verstoppen, maar deze poging werd doorzien. De agent die laf van achteren werd aangevallen is nog steeds niet de oude, maar het medeleven dat het publiek liet blijken heeft hem veel goed gedaan.

Hij regeerde opgelucht op het nieuws van de aanhouding. ”Nog altijd heeft de klap een enorme impact op mijn gezin. De kinderen kunnen nog stééds niet ongeremd spelen in huis omdat ze rekening moeten houden met papa. Ik vind het mooi om te zien hoe samenleving en politie hebben samengewerkt om tot de aanhouding van deze verdachte te komen. Ik wil daarbij iedereen bedanken die middels een kaartje, een bloemetje of wat voor manier die ook, aan ons heeft gedacht, enorm bedanken.”

Als de berichten dat het hier de bruidegom betrof kloppen, dan heeft het echtpaar geen leuke wittebroodsweken gehad. En terecht. We zullen de vervolging met interesse volgen.