Trouwstoet maakte A13 onveilig met 190 kilometer per uur

Een groep wegpiraten had maandag wel heel erg veel haast om in het huwelijksbootje te stappen. Vier van de zeven bolides haalde uiteindelijk 190 kilometer per uur waar 100 toegestaan was.

Trouwstoet maakt A13 onveilig met 190 kilometer per uur

Haastige spoed is zelden goed, ook als je wel er wel heel erg graag een ring om wil doen. Daar kwamen de deelnemers aan een hogensnelheidstrouwstoet maandag ook op een pijnlijke manier achter.

De zeven wagens tellende stoet scheurde op de A13 richting Den Haag met veel te hoge snelheid en ontstoken alarmlichten tussen het verkeer door. De politie kwam het Fast & Furious-konvooi op het spoor en wist bij vier van de overtreders een topsnelheid van 190 kilometer per uur te noteren.

Boeteregen

Volgens Verkeerspolitie Den Haag kon slechts één van de snelheidsduivels ter plaatse aangehouden worden. De bestuurder heeft uiteraard meteen zijn rijbewijs in moeten leveren en mag wachten op een brief van de Officier van Justitie.

Vier anderen werden op kenteken beboet. Zij zullen hun rijbewijs op een later tijdstip alsnog moeten inleveren.

Potente praalwagen

Het is niet bekend waarmee de overtreders hun verkapte straatrace gehouden hebben. In de Twitterposts van Verkeerspolitie Den Haag valt echter een potente Audi RSQ3 Sportback te ontdekken. Met een geblazen 2,5 liter vijfcilinder en 400 pk onder de kap heeft de sportieve SUV die 190 kilometer per uur in no time aangetikt. Maar dat het kan, betekent nog niet dat je het moet doen.

Nieuws
  • Verkeerspolitie Den Haag, NL Beeld / Regiofotografie, Audi