Bijzondere filmauto uit Fast 9 kan voor een prikkie van jou zijn

Filmauto's uit de Fast-franchise vangen vaak enorme bedragen, maar deze bolide is een echt koopje.

Bijzondere filmauto uit Fast 9 kan voor een prikkie van jou zijn

De inmiddels tiendelige Fast and Furious-franchise zit vol iconische vierwielers: Brian's Skyline en Supra, Han's RX-7 en Dom's eindeloze voorraad klassieke Chargers zijn inmiddels gemeengoed geworden.

Die status heeft zo zijn keerzijde: als F&F-fan moet je tegenwoordig namelijk meerdere tonnen neertellen voor een wagen die in een van de films gebruikt is. Een van de Supra's gebruikt in de originele film leverde bijvoorbeeld een half miljoen op.

Vierwielige figurant

Filmauto's zijn er echter in alle soorten en maten. De toffe bak van de held moet immers achtervolgd worden door minder interessante bolides. Een van die vierwielige figuranten is een BMW 525d uit 2010.

De forse sedan deed dienst als politiewagen in F9: The Fast Saga. De Bimmer was onderdeel van een groep die de Noble M600 van Dame Helen Mirren en Vin Diesel najaagde door Londen.

Lichte aanpassingen

De 5-serie is ondanks een paar modificaties redelijk intact gebleven. Onder de kap vind je een drieliter twin turbo zescilinder diesel, die zijn 204 pk en 450 Nm naar de achterwielen stuurt via een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Een flinke hydraulische handrem zorgt ervoor dat de BMW ook zijwaarts zijn mannetje kan staan. Bovendien is er een zespuntsgordel op de achterbank voor een eventuele cameraman. Voor de veiligheid is de accu in de kofferbak gemonteerd.

Sterk verhaal, zacht prijsje

Deze iets minder legendarische filmauto wordt aangeboden bij handelaar Baker Brothers in het Britse Surrey. De BMW kost slechts een fractie van de door Paul Walker bestuurde Supra: de vraagprijs is slechts 8.990 pond (10.089 euro).

Dat is ongeveer hetzelfde als wat je in Nederland voor een standaard F10 525d zonder filmhistorie betaalt. Als jij voor een schijntje het sterkste verhaal wil hebben bij de McDrive is dit dus je kans.

Algemeen
  • Universal Pictures, Baker Brothers UK