Net als in de film: middenmotor Dodge Charger van SpeedKore

SpeedKore heeft de wagen uit de nieuwste F&F naar de straat gebracht. Ga maar alvast oefenen met schakelen!

Net als in de film: middenmotor Dodge Charger van SpeedKore

De tweede generatie Dodge Charger is onlosmakelijk verbonden met de Fast & Furious-franchise. In bijna elke film brult een variant van de enorme muscle car door 342 versnellingen heen.

Net als de filmserie is de auto steeds meer vervreemd van wat het ooit was. Met elke film wordt de serie steeds extremer, lachwekkender en ongeloofwaardiger en de grote Dodge verandert vrolijk mee. Zo zagen we de auto al parachute springen in deel 7 en op ijs racen met een straalmotor in zijn kont in deel 8.

SpeedKore

Voor de negende film in The Fast Saga heeft de Charger nog een grondige transformatie ondergaan: Vin Diesel's Dominic Toretto hoort de V8 voortaan achter zich. Jazeker, de Charger uit 1968 is voor F9 omgebouwd tot een heuse middenmotor supercar.

Het concept is van de hand van custom shop SpeedKore, populair bij sterren als comedian Kevin Hart en acteur Robert Downey Jr. Het is de tweede keer dat de shop samenwerkt met de F&F-crew. In Fate of the Furious kon het publiek genieten van Tantrum, een '70 Charger met een carbon carrosserie en een 1.650 pk, negenliter twin turbo powerboat V8 van Mercury Marine.

Tantrum

Straatlegaal

Na het bouwen van de negen filmauto's leek het SpeedKore een leuk idee om de middenmotor Charger naar de straat te brengen. Net als de wagens op het witte doek is het uitgangspunt een Charger van '68. Daar is echter niet veel van over gebleven.

Het chassis is grondig herzien om de montage van een 6.2 liter Hellcat V8 net achter de voorstoelen mogelijk te maken. De dikke bruut drijft vervolgens de achterwielen aan via de handgeschakelde zesbak van een Lamborghini Gallardo. De HEMI ligt voor de show lekker te glimmen onder een groot stuk glas.

Hellacious

Ondanks extra intercoolers in de staart is het vermogen van de Hellcat-motor ongewijzigd gebleven: 707 pk en 881 Nm. Prima cijfers natuurlijk. Van de het klassieke musclecar-rijgedrag is natuurlijk weinig over: door de veranderde balans, onafhankelijke ophanging rondom en een stevig setje Brembo's kan de Charger veel meer dan alleen hard rechtuit.

Speedkore-eigenaar Jim Kacmarcik is enthousiast over de wagen, ie hij 'Hellacious' genoemd heeft: "Deze Charger is een van onze meest extreme projecten tot nu toe. We wilden de magie uit de film tot leven brengen. 'Hellacious' is de straatlegale versie van de filmauto met de functionaliteit van een speciaal gebouwde sportwagen."

Oordoppen

Of er plannen zijn voor een productieversie is niet duidelijk. We durven echter te wedden dat SpeedKore na het ontvangen van een flinke cheque met alle plezier een Hellacious voor je bouwt. Laat wel wat budget over voor oordoppen: de V8 zit recht tegen de achterstoelen aan en is slechts door een dun plaatje glas gescheiden van het interieur.

Cargasm
  • SpeedKore, Stef Motors