De 'F9' Superbowl trailer zit weer vol onzin

Het negende deel van de eindeloze Fast & Furious franchise belooft een nog grotere cartoon te worden dan ooit tevoren. Vin Diesel en z'n faaamly maken het zelfs in een 30 seconden clipje voor de NFL Superbowl te bont.

De 'F9' Superbowl trailer zit weer vol onzin

Als autoliefhebbers hebben we een haat-liefde verhouding met de Fast & Furious franchise, of zoals het nu moet heten: The Fast Saga. De eerste film was een leuke popcorn-interpretatie van de tuningscene gemengd met wat Hollywood-politiewerk. Point Break, maar met auto's. 2 Fast 2 Furious hield die vorm grotendeels vast, maar werd al een beetje te lollig en gemaakt. Bij Tokyo Drift verloor de franchise zijn gezicht door het wegblijven van Paul Walker, maar de straatrace-spirit zat er nog volledig in.

Vanaf de vierde film, met de ongeïnspireerde titel Fast & Furious, wordt het voor ons een beetje een waas. Deel vier tot en met acht zijn een eindeloze serie van steeds meer onrealistischer wordende stunts, vuurgevechten, explosies en kartonnen levenslessen over hoe belangrijk familie wel niet is. Het enige echt herkenbare moment is in Furious 7, waar afscheid genomen werd van de helaas te vroeg overleden real life carguy Paul Walker.

Enorme opbrengst

Ondanks onze problemen met The Saga is de filmserie enorm succesvol. Fast is Universal Pictures best verdienende franchise, met een totale opbrengst van meer dan $5 miljard wereldwijd. Toch komt aan al dat gejakker uiteindelijk toch een end. F9 is officieel de een na laatste Fast Saga film. Er komt alsnog een tiende deel, dat uiteindelijk opgesplitst zal worden in twee delen om alle gecompliceerde verhaallijnen goed af te kunnen ronden. Daarna is het de bedoeling om met spin-offs zoals Hobbs & Shaw en een volledig vrouwelijke Fast-film de bankrekening verder aan te vullen.

Same, but different

Het plot van F9 is voor de verandering interessant en vernieuwend: "Vin Diesel’s Dom Toretto is leading a quiet life off the grid with Letty and his son, little Brian, but they know that danger always lurks just over their peaceful horizon. This time, that threat will force Dom to confront the sins of his past if he’s going to save those he loves most."

Dat lijkt natuurlijk helemaal niet op de andere films, want Toretto en Lettey hebben een zoontje gekregen. Meer faaamly dus.

Geen ruimtevaart, wel science fiction

In de nieuwe trailer voor American football's 'The Big Game', beter bekend als de Superbowl, zien we opnieuw bizarre en lachwekkende stunts. Zoals je mag verwachten wordt merendeel van de gevaarlijke capriolen door computers in plaats van stuntrijders uitgehaald.

De geruchten dat de franchise de ruimte in zou gaan bleken ongegrond, maar we zien wel een Toyota GT86 die blijkbaar door een enorme magneet dwars door een gebouw en een vrachtwagen geknald wordt. Dat is bijna net zo erg als de slingerende Spider-Man Dodge Charger uit de originele trailer.

Verstand op nul, bier open knallen en lachen maar dus. F9 komt volgens de officiële The Fast Saga-site op 28 maart in de bios. Als ze open zijn tenminste.

https://d2e92qkt2pesy0.cloudfront.net/autobahn/media/2021/02/09/asset-4124146-1612883062344021.mp4

Nieuws
  • The Fast Saga