F&F 10 wordt laatste Fast & Furious film

Er is toch een einde in zicht voor de Fast & Furious franchise. Naar verluidt is regisseur Justin Lin met Universal in gesprek over de laatste twee films in serie. Zo komt er na bijna 25 jaar alsnog een einde aan het verhaal.

F&F 10 wordt laatste Fast & Furious film

In twintig jaar tijd is de Fast & Furious franchise uitgegroeid van een paar lollige films over tuners en slecht politiewerk to de grootste franchise die Universal Pictures ooit heeft gekend. Verdeeld over tot nu toe negen films heeft F&F ongeveer 5.7 miljard dollar opgebracht. Dat is 700 miljoen meer dan de Jurassic Park-franchise.

Met een dergelijke cashflow is het geen verrassing dat de serie uitgerekt werd van die paar autofilms naar een bombastische actiefranchise zonder enig eind. Althans, zo leek het. Het Amerikaanse Deadline.com meldt namelijk dat Justin Lin, de regisseur die verantwoordelijk is voor deel 3 tot en met 6 en deel 9, met Universal aan het onderhandelen is over de laatste twee films.

Twee delen

Het einde van de franchise zal naar het voorbeeld van filmseries als The Hunger Games en Harry Potter een groot verhaal zijn verdeeld over twee delen. Naar dit plan werd door Vin Diesel gehint in een interview met Total Film:

“I started planning for Fast 10 before we started filming Fast 9. Very much so. And for the fans, should Fast 10 parts one and two be the conclusion, it would be nice for this world to continue for generations to come.”

Vin Diesel.

Spinoffs

Ook al komt de het verhaal van de centrale serie tot zijn eind, dat betekent nog niet dat de wereld van F&F af is. Diesel gaf aan dat een serie spinoffs eigenlijk onvermijdelijk is, zeker met het success van Hobbs & Shaw. Daarbuiten heeft de acteur en producent al naar buiten gebracht bezig te zijn met een spinoff met alleen vrouwelijke sterren.

"The universe is so robust and so rich with talent and rich with story that, on one level, it’s totally feasible to have spinoffs, and I think that’s something that is inevitable. Universal deserves it because of how much they’ve invested in this little saga, and it’d be good to give back to Universal."

Vin Diesel.

2025?

Door de vertraging die het vreemd getitelde Fast 9: The Fast Saga opgelopen heeft als gevolg van de coronacrisis kan het best zo zijn dat de laatste Fast film pas in 2025 op het witte doek te zien is. Dat zou betekenen dat het 24 jaar geduurd heeft om het verhaal van een paar patsers in opgefokte tuners te vertellen.

Fast 9

Het negende deel is uitgesteld tot tenminste 22 mei 2021. Alle oude bekenden komen weer terug in de film, inclusief Han, het karakter van real life carguy Sung Kang. Han verbrandde levend in zijn Veilside RX-7 in Tokyo Drift, maar is in deze film compleet ongedeerd. De wrange ironie hiervan gaat helaas volledig verloren bij de producers.

Bekijk hieronder de extreem ongeloofwaardige trailer. Nee ze gaan blijkbaar toch niet de ruimte in, maar wat ze wel doen is bijna nog erger.

Nieuws
  • Fast9.com
  • Universal Pictures