Het is zover: Fast & Furious gaat elektrisch

De auto-actie franchise is op veel punten al te ver gegaan, maar één traditie bleef behouden: brullende verbrandinsgmotoren. Voor de finale van de Fast Saga komt daar echter verandering in. Vin Diesel's Dominic Toretto stapt namelijk over naar een EV.

Het is zover: Fast & Furious gaat elektrisch

Wat begon als "Point Break, maar met auto's" is inmiddels de meest winstgevende franchise onder de paraplu van Universal Studios.

Fast & Furious hield de aandacht van die vele kijkers vast door steeds extremere stunts te bedenken. De negende installatie wat nu de The Fast Saga heet zocht zelfs de ruimte op. Met een Pontiac Fiero.

F&F gaat te ver

Voor het tiende en laatste deel - dat in twee films gesplitst is - gaan Vin Diesel en co voor zelfs de meest hardcore fans misschien wel iets te ver.

Ondanks de steeds losser wordende link met de straatrace-scene bleef de serie immers trouw aan de goede oude verbrandingsmotor. Diesel's Dominic Toretto reed immers het liefst in een klassieke Dodge Charger. Fast & Furious 10 brengt daar echter verandering in.

e-Muscle

Beelden van de opnames in Los Angeles laten namelijk de elektrische Dodge Charger SRT Concept op de set zien. De wagen is het speerpunt van de nieuwe 'e-Muscle cars'-modellijn die de Hellcats moet vervangen vanaf 2024.

Aangezien de franchise al een tijdje gesponsord wordt door Dodge is het verschijnen van de EV geen grote verrassing. Een rol voor de nieuwe elektrische DeLorean is echter wel onverwacht.

Iconen komen terug

De echte benzinesnuivers kunnen echter opgelucht ademhalen. De klassieke Charger speelt gelukkig net als voorheen mee in F&F 10.

Volgens Vin zullen er zelfs nog meer iconen terugkomen in de finale van de franchise. Wijlen Paul Walker zal namelijk opnieuw gereanimeerd worden om zijn rol als Brian O'Conner digitaal te vervullen.

Het eerste deel van Fast & Furious 10 wordt in mei 2023 verwacht.

Nieuws
  • BrunoPress, Dodge
  • Movieclips, Fast Family