Elektrische Dodge 'eMuscle cars' zijn in aantocht

De benzinesnuivers van Dodge zijn onder druk van pappa Stellantis toch bekeerd. Vanaf 2024 zullen de Amerikanen de V8 verruillen voor een accupakket.

Elektrische Dodge 'eMuscle cars' zijn in aantocht

Door de Euro 7 emissieregels en aankomende verbodsbepalingen van landelijke overheden maakt Europa zich op voor de overstap naar elektrisch. Aan de andere kant van de grote plas hebben ze die zeurderige regeltjes echter niet.

Je zou dus mogen verwachten dat een traditioneel merk als Dodge vrolijk verder kan gaan met het superchargen van gigantische V8-blokken voor auto's vernoemd naar duivels en demonen.

eMuscle

Zelfs de Mopar-mannen kiezen echter voor die andere vorm van superchargen. Na eerdere geruchten heeft Dodge CEO Tim Kuniskis tijdens de Stellantis EV Day bevestigd dat de volgende Hellcat-achtige inderdaad uitgerust zal zijn met een viertal elektromotoren.

In de video wordt krampachtig moeite gedaan om het merk dat zijn geld verdiend met massieve muscle cars niet te strak te verbinden aan de negatieve connotaties van elektrisch. Dodge gaat volgens Dodge geen elektrische auto's, maar 'American eMuscle' maken. Vrij vertaald komt het natuurlijk gewoon neer op een krachtige EV, zoals vrijwel elke model in die klasse.

Fratzog?

Een korte teaser toont de schaduw van een Charger-achtige EV met een opvallend logo: een driepuntige ster gevormd uit drie pijlen. Dit is de zogeheten Fratzog, een logo dat door Dodge gebruikt werd tussen 1962 en 1976. Toevallig precies de periode waarin de originele muscle cars hun hoogtijdagen vierden.

eViper

De elektrische Hellcat (Hellectric?) staat op de planning voor 2024. Tim Kuniskis plaagt ons ook nog even door het doek te trekken van een andere concept car. Het kleine hoekje dat we te zien krijgen geeft de indruk dat we wel eens met een nieuwe Viper te maken zouden kunnen hebben. Een eViper dus.

Elektrische exorcist

Zoals gezegd zit Dodge niet met de dystopische regelgeving van de EU. Het is nog niet helemaal duidelijk of de eMuscle-modellen de traditionele machines compleet gaan vervangen, of dat ze een aanvulling zijn.

Kuniskis heeft echter al aangegeven dat zelfs Dodge toch echt met de tijd meemoet. De Hellcat en de Demon worden dus waarschijnlijk verbannen door een elektrische exorcist.