Fast & Furious 9 gaat de ruimte in

Het negende deel van de Fast & Furious franchise lijkt de atmosfeer te gaan verlaten. De geruchten dat het verhaal zich af gaat spelen in de ruimte worden sterker.

Fast & Furious 9 gaat de ruimte in

De Fast & Furious franchise gold een jaar of tien geleden nog als verplicht kijkvoer voor de goedgeaarde petrolhead. Snelle auto's, mooie vrouwen, harde actie, dat werk. Al zullen we over de gekleurde plastic bodykits van die tijd maar niet teveel zeggen. Met elke film die volgde na het bescheiden origineel werd de serie echter steeds extremer. Dominic Toretto en z'n family werden op een gegeven moment superhelden die onmenselijke stunts uithaalden.

Op een bepaald punt ging de franchise compleet over de top. Althans, dat dachten we. Met het vreemd getitelde Fast & Furious 9: The Fast Saga willen Vin Diesel en co namelijk alle toppen voorbij. In interviews bij de Jess Cagle Show op SiriusXM hebben co-sterren Ludacris en Michelle Rodriguez namelijk gehint naar een verhaal dat zich in ieder geval deels afspeelt in de ruimte.

Space race

Jess Cagle Show presentatrice Julia Cunningham vroeg zich hardop af wat de franchise moet doen om de vorige films te overtreffen en suggereerde daarbij dat ze de ruimte in moesten gaan. Ludacris antwoordde plagerig: “You just said something very important. I will say that you are very intuitive, cause you said something right, but I’m not going to give it away.”

In een later interview met Michelle Rodriguez werd het gesprek met Ludacris aan de actrice voorgelegd. Ze reageerde nogal verbaasd: “Oh, no way. How did you guys find that out? See what happens? People start talking behind the scenes, man. When a movie doesn’t come out and forget about it, things get out. Nobody was supposed to know that…Oh, well, no, I’m not, I’m not, I’m not lucky enough to hit space[...]"

HIT THE NOS

Het is nog onbekend hoe de groep de ruimte in gaat, maar het is niet onvoorstelbaar dat Dom's Charger zoveel NOS slikt dat ie in een baan om de aarde terecht komt. Alles is mogelijk op dit punt. Zo is bijvoorbeeld Sung Kang's karakter Han terug uit de dood na opgeblazen te worden in Tokyo Drift, een matige film die uitkwam in 2006 maar zich eigenlijk afspeelt na 2015's Fast & Furious 6. Volg jij het nog?

De release van de ongetwijfeld zeer vermakelijke film is helaas uitgesteld door de coronaperikelen. Origineel had de film op 22 mei uit moeten komen, maar de voorlopige releasedatum is op 2 april 2021. Wij kunnen niet wachten om te zien hoe ver ze dit keer zullen gaan.

Nieuws
  • Universal Pictures