De Chevy Monte Carlo uit Fast & Furious: Tokyo Drift kan van jou zijn

De brute muscle car waarmee de derde F&F film geopend werd is binnen handbereik. Met een 7.4 liter achtcilinder en bijna 500 pk onder de kap is de Monte Carlo bovendien niet zomaar een showcar.

De Chevy Monte Carlo uit Fast & Furious: Tokyo Drift kan van jou zijn

Je zou het na tien films vol extreme stunts en 'Family'-perikelen al bijna vergeten, maar er was een tijd dat de Fast & Furious-franchise om iets heel anders draaide: auto's. Ironisch genoeg was de laatste film met die focus het enige deal zonder de inmiddels overbekende cast.

Afgezien van een kleine cameo in de laatste minuten speelde Vin Diesel geen rol van betekenis in Tokyo Drift. Het hebberigmakende veilingobject in dit artikel deed dat echter wel.

Monte Carlo

In de eerste scenes van de inmiddels legendarische cultfilm maken we kennis met highschooler Sean Boswell, een fervent amateur dragracer. Om de aandacht van een dame te winnen zet hij zijn zwaar gemodificeerde Chevrolet Monte Carlo uit 1971 tegenover de Dodge Viper SRT/10 van haar brutale vriendje.

Het duo racet door een wijk in aanbouw, waarbij beide auto's uiteindelijk total loss gereden worden. Door de fallout van het incident moet Boswell uiteindelijk naar Japan om bij zijn vader te gaan wonen, waarna de film pas echt begint. Ondanks zijn korte optreden werd de opgefokte Monte Carlo meteen een legende in de autowereld. Ironisch, aangezien de film draaide om al het zijwaartse JDM-geweld.

7,4 liter stuntbruut

Bijna twintig jaar na de release van Tokyo Drift is een van de best bewaarde exemplaren van de Monte Carlo op de markt gekomen. Autoveilingsite Collecting Cars heeft namelijk de beschikking gekregen over Stunt Car #4. De bolide is een van de elf Monte Carlo's die voor de film opgebouwd werden. Slechts vier of vijf van de stuntversie zijn naar verluidt nog intact.

Nummer vier lijkt zo van de set afgereden te zijn in 2006. Onder de kap vinden we een flink opgepepte 454 cubic inch V8, wat zich in normale eenheden vertaalt naar een inhoud van 7,4 liter. De bruut vuurt 476 pk en 725 Nm af op de achterwielen via een THM400 drietraps automaat en een limited slip differentieel. Desgewenst kunnen de versnellingen handmatig vastgehouden worden. De motor is voor het laatst volledig gereviseerd in 2012 en ademt uit via twee dikke sidepipes. Met een race brandstofcel en dikke slicks is de Monte helemaal klaar voor de volgende stuntrun.

Zweedse schone

Zoals je van een bekende filmauto mag verwachten is er geen prijs genoemd voor de bijzondere Amerikaan. We kunnen er wel alvast een legendarische F&F quote op loslaten: "More than you can afford pal."

De Monte Carlo wordt aangeboden door een verkoper in het Zweedse Halmstad, ergens ruwweg tussen Malmö en Götenburg. Je hoeft dus niet helemaal naar Californië om het ding op te halen. Voor degene met zakken die diep genoeg zijn zal het echter niet zoveel uitmaken.

Cargasm
  • Collecting Cars