Designstudio gooit nieuwe 'R34 Skyline' in productie

Geen trek in de aankomende volledige elektrische R36 GT-R met retrodesign? Artisan Vehicle Design's GT-R biedt het perfecte alternatief.

Designstudio gooit nieuwe R34 Skyline in productie

We speculeren al jaren over de langverwachte opvolger van de Nissan R35 GT-R. Het model is immers al sinds 2007 in vrijwel ongewijzigde vorm in productie. Volgens de nieuwste geruchten wordt de R36 echter een volledig elektrische hypercar met een retro-sausje.

Niet bepaald iets waar de JDM-liefhebber echt warm van wordt. Voor degenen die de retro-invloeden liever gecombineerd zien met een vertrouwde aandrijflijn heeft het Britse Artisan Vehicle Design dé oplossing gecreerd: de Artisan GT-R.

Van render naar realiteit

Het concept van de R35 in een R34 Skyline-jurk dateert alweer van 2019, en werd meer dan eens ingezet als bewijs voor de nieuwe R36. Volgens Artisan-oprichter Roman Miah was het echter niets meer dan een gave vingeroefening. Daar komt een kleine vijf jaar later echter alsnog verandering in.

Miah is namelijk druk bezig met het realiseren van een gelimiteerde oplage van de Artisan GT-R. Na een fullsize fysieke concept car moeten er uiteindelijk 36 van de bijzondere bolides geproduceerd gaan worden.

Retrokoopje

Uiteraard wordt de Artisan niet helemaal van de grond af aan opnieuw opgebouwd. Als basis dient het chassis van de R35, die volgens Miah voorzien zal worden van een volledige carbon carrosserie.

De bekende VR36DETT 3,8 liter twin turbo V6 wordt voor de Artisan opgestuwd naar minimaal 800 pk. Een 1.000 pk-versie behoort ook tot de mogelijkheden. De klant mag bovendien zelf alle kleuren kiezen en het interieur volledig naar wens inrichten.

De conversie zal minimaal 369.000 pond gaan kosten, omgerekend een dikke 430.000 euro. Je moet dan nog wel even een R35 aanleveren. Bij elkaar opgeteld dus ongeveer net zoveel als een R34 Skyline GT-R met een bijzonder lage kilometerstand. Aan jou de keuze.

Cargasm
  • Artisan Vehicle Design