Maagdelijke Nissan Skyline R34 GT-R (10 km) is onbetaalbaar

Dat lees je goed: deze zeldzame Skyline GT-R V-Spec II Nür heeft slechts tien kilometer op de klok. De Nissan is met recht een museumstuk te noemen. Helaas zien we dat ook terug in de geschatte prijs.

Maagdelijke Nissan Skyline R34 GT-R (10 km) is onbetaalbaar

De Nissan Skyline R34 GT-R heeft door de Fast & Furious-films en verschillende games legendarische status verworven. Hierdoor zijn zelfs de meest basic Skylines bijna niet te betalen. Aan de top van de piramide worden de bedragen de laatste tijd ronduit belachelijk. Een grijze R34 werd afgelopen november nog aangeboden voor maar liefst $485.000. Dat is omgerekend zo'n 413.000 eurodollars. Die auto had slechts 362 kilometer op de klok, maar het witte exemplaar dat door BH Auctions in Tokyo aangeboden wordt bewijst dat het altijd beter kan.

GT-R V-Spec II Nür

Door de lange naam weet je meteen dat je met iets bijzonders te maken hebt. De V-Spec II Nür werd in 2002 geïntroduceerd als het afzwaaimodel voor de R34-generatie. Als laatste variant was het meteen de beste. De V-Spec II was al een aangescherpte variant van de standaard GT-R met verbeteringen aan de ophanging, aandrijflijn, differentieel, remmen en aerodynamica.

De Nür (vernoemd naar de iconische Nürburgring) combineerde die upgrades met de 334-pk sterke RB26DETT 2,6 liter twin turbo zes-in-lijn uit de N1-competitieversie. Door stalen turbinewielen kon de motor meer boost aan. In tegenstelling tot de N1 behield de Nür het volledige interieur. Uiteindelijk werden er slechts 718 V-Spec II Nür-modellen gebouwd.

Tijdcapsule

Het exemplaar van BH Auctions is niets anders dan een potentieel topstuk voor het Nissan-museum. De auto heeft slechts 10 kilometer op de teller en is nooit geregistreerd geweest. Het interieur zit grotendeels nog in het plastic en heeft daardoor geen schrammetje.

Vanzelfsprekend zitten alle boekjes erbij. Het onderhoudsboekje is echter leeg.Zo te zien is de auto direct na de aankoop in 2002 een stalling in gereden. Dat maakt de Skyline een prachtige tijdcapsule, maar we vinden het vooral zonde dat er nooit mee gereden is.

Half miljoen

BH Auctions is er dan ook niet zeker van wat de auto nou precies waard is. "Estimate: coming soon" luidt het op de site. We durven wel te gokken dat de Skyline de half miljoen dollar voorbij zal streven. In de bizarre automarkt van vandaag lijkt alles mogelijk. Wellicht hebben we hier te maken met de eerste R34 die een miljoen op gaat leveren. Heb je net toevallig je zakken flink wat dieper gemaakt, dan kun je hier alvast de advertentie bekijken.

Cargasm
  • BH Auctions