Nissan GT-R krijgt tweede leven als hybride

De verouderde supercar krijgt nog een laatste kans met mild hybride techniek.

Nissan GT-R krijgt tweede leven als hybride

Vorig jaar schreven we nog dat de Nissan GT-R in 2022 van de Europese markt zou gaan verdwijnen. Het zou voor Nissan niet langer haalbaar zijn om de auto aan de nieuwste emissie- en geluidseisen te laten voldoen. Aangezien de Nissan al in 2007 op de markt kwam mag dat geen verrassing heten.

Final Edition

Nieuwe informatie van het Japanse BestCarWeb lijkt de geruchten de bevestigen. In 2022 is het inderdaad over voor de GT-R, althans, de normale GT-R. Volgens de Japanners komt er nog een gelimiteerde Final Edition van de auto op de markt met een 720 pk sterke V6 die onderdelen zal lenen van de GT3-racer. Na 20 exemplaren van de Final Edition gaat de traditionele GT-R echter met pensioen.

Mild hybride

Dat betekent echter niet dat het compleet over is. Via een 48 volt mild hybride systeem gaat Nissan de uitstoot van de auto genoeg proberen te drukken om hem door de nieuwe normen te loodsen. De 48V motor levert daarnaast 27 pk en 250 Nm aan koppel extra. Het extra vermogen kan gebruikt worden om de verliezen van de V6 te compenseren wanneer een stillere uitlaat gemonteerd wordt.

2024

Volgens BestCarWeb zal de mild-hybride GT-R het uit kunnen zingen tot 2024. In 2025 krijgt de auto-industrie namelijk te maken met de strenge Euro 7-norm. Of de auto in Japan een langer leven zal krijgen is niet bekend. Net zoals bijna alle andere merken wil Nissan in 2030 een volledig elektrisch aanbod hebben, dus zelfs in zijn thuisland zijn de dagen van de GT-R al geteld.

Nieuws
  • Nissan