CUPRA Tavascan gaat elektrisch rijden 'spannend' maken

Met de Tavascan voegt CUPRA een tweede volledig elektrisch model aan het gamma toe. De auto moet het MEB-platform sportieve aspiraties meegeven.

CUPRA Tavascan gaat elektrisch rijden spannend maken

De Volkswagen Group is volop bezig met de komende elektrische revolutie. Het nieuwe MEB-platform vormt de springplank voor een nieuwe generatie elektrische modellen. Na Volkswagen en Skoda is het tijd voor CUPRA om de overstap te maken. CUPRA was voorheen voor Seat wat Abarth is voor Fiat, maar recent is het merk een eigen identiteit gaan kweken.

Tavascan

Met de Tavascan wil CUPRA de lijn doortrekken die is ingezet met de eigenzinnige Formentor. De auto kan gezien worden als de sportieve zus van de Volkswagen ID.4. De naam is ontleend aan een dorpje in de Pyreneeën dat bekend staat om zijn prachtige natuur. De Tavascan moet met zijn elektrische aandrijflijn gaan helpen om die natuur te behouden.

306 pk

In 2019 presenteerde CUPRA de Tavascan nog als concept car. Het model kreeg toen twee motoren mee: een op de vooras en een op de achteras. Het gecombineerde vermogen bedraagt 225 kilowatt, oftewel 306 pk. De sprint van 0-100 moet geklaard worden in zo'n 6,5 seconden. Daarbij zou de 77 kwH accu goed moeten zijn voor een rijbereik van ongeveer 450 kilometer. Naar verwachting zal de productieversie deze cijfers over gaan nemen.

2024

Vandaag heeft de Tavascan definitief groen licht gekregen. Het model moet in 2024 op de markt gaan komen. De auto zal boven de el Born gepositioneerd worden, de sportieve ID.3-kloon die in de loop van dit jaar geïntroduceerd wordt. Over eventuele modelvarianten en prijzen is nog niets bekend. Hoe ze de Tavascan precies 'spannend' willen gaan maken weten we ook nog niet.