Volkswagen: Eerste ID.3 1st in september geleverd

Volkswagens eerste echte helemaal altijd zo geweest elektrische auto, de ID.3, komt echt in september. Dat zegt Volkswagen vandaag in een bericht over de leveringen van de nieuweling.

Volkswagen id.3 1st

Volkswagen houdt bij hoog en bij laag vol dat er echt geen probleem is rondom de afleveringen van hun nieuwe elektrische paradepaard, de ID.3. De eerste van een familie elektrische auto's zou volgens allerlei geruchten te kampen hebben met desastreuze softwareproblemen. De verhalen gaan dat de digitale infrastructuur van de software in de wagen niet lekker op elkaar aangesloten raakte door een te snel ontwikkelingsprogramma.

Allemaal niks van waar horen we uit kamp Wolfsburg, dus daar gaan me dan maar van uit. Ze hebben hopelijk geleerd dat liegen over software niet zo handig is. Toch? Hoe dan ook, de nieuwe ID.3 wordt vanaf het begin van september aan de vroege reserveerders geleverd. De reserveringen kunnen vanaf 17 juni worden omgezet in bindende aankooporders.

Software

Dat er dingen nog niet helemaal werken aan de software wordt in ieder geval duidelijk aan de twee bestelmogelijkheden die Volkswagen biedt. De eerste is lidmaatschap van de 1st Mover Club daarin krijg de koper een ID.3 en lidmaatschap van het clubje met allerlei leuke voordeeltjes erbij (bijvoorbeeld geen leasebetaling voor de eerste drie maanden). Nadeel daarvan is wel dat je een proefkonijn voor VW bent. Daarnaast is de software van de auto nog niet compleet, er moeten nog zeker twee updates overheen, waardoor bepaalde onderdelen nog niet werken: " At market launch in September, the App Connect function and the distance feature in the head-up display will not yet have been activated."

ID.3 1st

De eerste serie van ID.3's heeft een 58 kWh accupakket en heeft de 150 kW en 310 Nm motor op de achteras. Nul naar 60 kilometer per uur doet hij in 3,2 seconden (wij weten ook niet sinds wanneer nul naar zestig een ding is). De eerste editie is wat duurder (want luxer), maar uiteindelijk moet de vanafprijs net onder de €30.000 blijven.