Volkswagen geeft gas met elektrische auto. Mehr! Schneller!

Volkswagen is amper een paar weken begonnen met de productie van de eerste 'dedicated' elektrische auto's, of de productiedoelstellingen worden al omhoog geschopt. En hoe: VW wil de komende jaren 50% meer elektrische auto's maken.

VW ID. 3

In de originele planning van Volkswagen stond de mijlpaal van 1 miljoen elektrische voertuigen in 2025. Deze paal is er nu met een Caterpillar uitgegraven, en twee jaar eerder in de kalender geplant. Al in 2023 moet de grote elektroteller zes nullen tonen, in 2025 moeten 1,5 miljoen elektrische VW-exemplaren geleverd zijn. Een mooie ambitie, als u ervan uitgaat dat de productie van de ID. 3 weliswaar is opgestart, maar de levering pas medio 2020 start. Als de software meewerkt, althans.

Samen met de nog te onthullen modellen moeten er dus zo'n 250.000 tot 300.000 per jaar worden weggezet, om de doelstellingen te halen.

ID. 3

Over de ID. 3, het model waar het allemaal mee begint: "De ID.3 is het eerste model van de ID. Family met als basis het nieuwe MEB-platform van Volkswagen. De productie van deze emissievrije auto is inmiddels gestart in Zwickau, de eerste grote fabriek ter wereld die volledig wordt omgebouwd voor de productie van elektrische auto’s. Als er tegen 2021 zo’n 330.000 exemplaren van de ID. Family van de band rollen, is deze fabriek de grootste en meest efficiënte productiefaciliteit van elektrische auto’s in Europa. Binnenkort start ook de productie in fabrieken in de Verenigde Staten en China."

Prijzen van de auto worden later bekend gemaakt, in dit artikel schetsen we wat u de komende jaren zoal mag verwachten van de ID.-familie. Volgend jaar wordt tevens begonnen met de bouw van een Europese batterijenfabriek, een samenwerking tussen VW en Northvolt. Vanaf 2023 moet deze operationeel zijn.

Tot slot: als u denkt dat bovenstaande allemaal een vooropgezet plan was, waarbij de doelstellingen bewust laag zijn gehouden, om zo later een extra juichbericht uit te kunnen sturen, dan bent u natuurlijk een zUrE rEaLisT.