Prijzen Volkswagen ID.4 bekend

Volkswagen heeft de Nederlandse prijzen van de ID.4 elektrische SUV bekendgemaakt. De ID.4 1ST en de ID.4 1ST Max zijn vanaf vandaag te bestellen.

Prijzen Volkswagen ID.4 bekend

Volkswagen heeft zijn eerste elektrische SUV voorgesteld aan de Nederlandse markt. De auto is vanaf nu in twee varianten te bestellen: de 1ST (lees: first) en de 1ST Max. Net als kleinere broertje ID.3 en neefjes Skoda Enyaq iV en CUPRA el-Born staat de ID.4 op het modulaire MEB-platform. Volkswagen belooft de ruimte van een Tiguan Allspace binnen het formaat van een reguliere Tiguan.

Prestaties

Onderhuids zijn beide varianten hetzelfde: een elektromotor van 150 kilowatt / 204 pk drijft de achterwielen aan. Het vermogen maakt een sprint van 0 naar 100 in 8,5 seconden mogelijk. De topsnelheid is afgeregeld op een bescheiden 160 kilometer per uur.

Het 77 kilowattuur accupakket is in de vloer geplaatst voor een lager zwaartepunt en voorziet de auto van een actieradius van 501 kilometer. Als je een 125 kilowatt snellader kunt vinden kun je binnen een half uur 320 kilometer actieradius bijladen.

Luxe

Standaard heeft zelfs de goedkopere 1ST een zeer volledige uitrusting: 20 inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen en –achterlichten en donker getinte ramen achter, 2-zone airconditioning, het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Pro’ met 10 inch display, spraakbediening, verwarming van de voorruit en voorstoelen, een multifunctioneel stuur en sfeerverlichting, We Connect Start en App Connect, Lane Assist, Park Distance control, een achteruitrijcamera en de Adaptive Predictive Cruise Control zijn allemaal inbegrepen.

Met de 1ST Max doet VW er nog een schepje bovenop. Naast de opties van de 1ST heeft de auto 21 inch lichtmetalen velgen, een glazen panoramadak, LED-Matrix koplampen (IQ.Light), Dynamic Light Assist en het Discover Pro-systeem met 12 inch touchscreen, een head-up display, 360 graden camera, 3-zone airconditioning, Keyless access, telefoonvoorbereiding Plus inclusief draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones, elektrisch verstelbare Ergo-Active stoelen met massagefunctie, de Easy Open achterklep (elektrische bediening na voetbeweging) en de veiligheidssystemen Travel Assist en Side Assist.

Kost dat?

Je kruipt achter het stuur van de eerste elektrisch aangedreven SUV van Volkswagen voor minimaal €47.340. Mocht de 1ST niet voldoen aan je eisen dan kun je voor €56.940 plaatsnemen in de ID.4 1ST Max. In 2021 start Volkswagen met de verkoop van goedkopere ID.4-modellen. Naar verwachting beginnen de prijzen hiervoor bij circa € 38.000.

Alvast aan de slag met de configurator? Dat kan hier.

Elektrisch
  • Volkswagen